Nijkerk en Schenectady, herhaalde oproep

6 februari 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Al heeft Nijkerk geen officiële stedenband met de Amerikaanse stad Schenectady in de Staat New York, toch kunnen wij spreken van een zusterstad en is er een intensief contact tussen beide plaatsen.

De stad Schenectady werd in de 17e eeuw gesticht door de Nijkerker Arendt van Curler. In 1984 herhaalde oud-wethouder Goos Terschegget in zijn eentje de zeiltocht over de Atlantische Oceaan naar New York om net als Arendt van Curler de Hudsonrivier op te varen tot de plek waar nu Schenectady ligt. Hier werd hij door een groep stadgenoten enthousiast ontvangen. Vanaf die tijd gaan met grote regelmaat groepen Nijkerkers naar Schenectady en omgekeerd groepen Schenectadians naar Nijkerk. De deelnemers verblijven in gastgezinnen en maken zo intensief kennis met de manier van leven in het land en de plaats waar men verblijft.

In de loop der jaren hebben enige honderden Nijkerkers op deze manier kennis gemaakt met deze stad in de Verenigde Staten van Amerika en zijn er blijvende vriendschapscontacten ontstaan. De organiserende instanties: Stichting Nijkerk-Schenectady en de Schenectady-Nijkerk Foundation zorgen op deze reizen voor een uitgekiend programma.

In het najaar van 2012 vindt er een uitwisseling van volwassenen plaats. De periode die nu gepland staat is van 20 september tot 4/5 oktober 2012. Eerst zullen de Nijkerkse volwassenen Schenectady tot 1 oktober bezoeken, hierna wordt New York bezocht en de terugreis zal op 4 of 5 oktober zijn. De tijd in Schenectady wordt ons aangeboden door onze Amerikaanse vrienden. Deze reis biedt u de kans op een voordelige manier kennis te maken met een interessant stukje Amerika. Schenectady ligt midden in een gebied met veel natuurschoon. In deze periode, die de Indian Summer wordt genoemd, hebben de bomen schitterende herfstkleuren en is de temperatuur doorgaans bijzonder aangenaam. Het is een ervaring die u nooit meer zult vergeten. Voor deze groep volwassenen kan men zich nog aanmelden.

Op 6 maart wordt er om 8 uur in het kantoor van MOS, Ambachtsstraat 15, een voorlichtingsavond gehouden. De kosten inclusief vlucht zijn nu gesteld op EUR 1.500, -. Dit bedrag kan iets varieren. Hoe sneller men zich opgeeft, des te goedkoper kunnen wij boeken. Belangstellenden kunnen zich opgeven bij: mevr. T. Doornhof, Nieuwe Kerkstraat 57 A, 3864 EB Nijkerkerveen, tel. 2571646. E-mail adres is truusdoornhof@hotmail.com. De leden van het bestuur zijn gaarne bereid nadere informatie te verstrekken. Voor meer informatie kunt u ook terecht op de website van de Stichting Nijkerk-Schenectady: www.nijkerk-schenectady.nl.

advertentie
advertentie