Telstar boekt derde overwinning op rij

6 februari 2012 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Telstar is goed op stoom gekomen en heeft degradatiegevaar zo goed als afgewend met de derde winst op rij. Tegen Elburg had Telstar aan een sterke eerste helft voldoende om de punten in eigen huis te houden. Elburg probeerde het na een 11-3 ruststand nog wel, maar kwam niet meer in de buurt (18-14).

De voorbije weken heeft Telstar kunnen vertrouwen op een uitstekende verdediging en dat was deze week niet anders. De Hoevelakense formatie had het in de uitwedstrijd erg lastig met het statische spel van Elburg. De verdediging stond deze editie als een hecht collectief en de spaarzame speerpunten van de tegenpartij kwamen nauwelijks in het verhaal voor. Aanvallend overtuigde Telstar in eerste instantie ook niet. Na een 3-3 tussenstand schakelde Telstar bij en volgden de doelpunten elkaar in rap tempo op. Bij 11-3 gingen beide ploegen rusten en waren de punten al verdeeld.

Waar iedereen hoopte op een monsterscore, was de tweede helft helaas geen kopie van de eerste. Elburg zat iets beter in de wedstrijd terwijl Telstar zijn scoringsdrang niet vast hield. Hoewel Elburg het verschil langzaam goedmaakte, scoorde Telstar op de juiste momenten mee en bleef zo vrij gemakkelijk aan de goede kant van de score. De slotfase speelde Telstar niet bepaald geduldig uit. De overwinning kwam al met al niet meer in gevaar(18-14).

Volgende week gaat Telstar op jacht naar de volgende overwinning in de huidige serie. Tegenstander is dan Dindoa uit Ermelo. Voor Dindoa staat er weinig meer op het spel, Telstar kan zich bij winst definitief nestelen in de middenmoot. Aanvang in De Slag om 20:10uur.