Winst voor handbalheren Voice

31 januari 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De heren van Voice/BvB-Groep hebben zichzelf afgelopen zaterdagavond een goede dienst bewezen. Door de winst op het Amsterdamse US is de aansluiting bij de middenmoot weer een feit.

De bezoekers beginnen scherper aan de wedstrijd en pakken na enkele minuten een kleine voorsprong. De Nijkerkers moeten duidelijk even warmdraaien, maar zorgen er door twee benutte strafworpen wel voor dat de achterstand niet te veel oploopt. De wedstrijd komt daarna op stoom en in hoog tempo wordt het handbalspel voortgezet. De Amsterdammers moeten het voor de score vooral hebben van twee secure afstandschutters, terwijl Voice er juist vanaf alle posities in slaagt om tot score te komen.

Na een ruststand van 14-14 begint de tweede helft zoals de eerste is geëindigd. Het baltempo is hoog maar de scherpte is beide ploegen minder. De thuisclub krijgt opnieuw een aantal strafworpen maar verzuimd om daarmee afstand te nemen. Een aantal verdedigende misverstanden zorgt namelijk voor dat de bezoekers gewoon kunnen bijblijven en een spannende slotfase lijkt zich aan te dienen. De laatste 5 minuten drukken de heren van Voice alsnog een stempel op de wedstrijd. De bezoekers zijn moegestreden en de score blijft aan de bezoekerszijde dan ook steken op 23. De Nijkerkse handballers blijven wel geconcentreerd en scoren met goed uitgespeelde situaties nog driemaal en verzekeren zich daarmee van een eindzege van 26-23.