Derde verdachte autodiefstal aangehouden

31 januari 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT/HOEVELAKEN De politie heeft na onderzoek op vrijdag 27 januari een 16-jarige jongen uit Groningen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de diefstal van een auto.

Twee andere jongens werden hiervoor op zondagochtend 22 januari aangehouden. Agenten zagen een auto met drie inzittenden in Hoevelaken rijden. Het viel hen op dat de bestuurder wel erg jong oogde. Zij gingen achter de auto aan en gaven de bestuurder een stopteken. In plaats van te stoppen, ging hij er echter vandoor. Hij reed daarbij echter een doodlopende straat in, waarna de drie inzittenden uit de auto sprongen en er te voet vandoor gingen. Agenten gingen achter hen aan en slaagden erin twee verdachten, jongens van 14 en 17 jaar uit Nijkerkerveen en Soest, aan te houden. De derde wist te ontkomen.

De auto waarin de jongens reden, bleek in het weekend van 14 januari na een insluiping in een woning in Amersfoort te zijn gestolen. De auto is in beslag genomen. De twee reeds verhoorde verdachten zijn na de voorgeleiding bij de rechtbank heengezonden. De 16-jarige verdachte wordt vandaag voorgeleid. Het openbaar ministerie zal bepalen hoe de drie verdachten worden vervolgd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie