Sparta lijkt titelkansen te hebben verspeeld

30 januari 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Het kan verkeren. Stond de zon bij de korfballers van Sparta Nijkerk ruim 2 weken geleden nog hoog aan de hemel, na de thuiswedstrijd tegen SSS (Wageningen), uit ook al een onneembare horde, is de club ineens in een soort zwaar weer terecht gekomen (8-10 verlies).

De onverwachte verliespartij tegen het Nunspeetse Hellas, een week eerder zou de ploeg afgelopen weekend op scherp hebben moeten zetten. Niets was minder waar. Verdedigend haalde het team nog wel een voldoende, aanvallend was wat Sparta liet zien zwaar onder de maat. Coach de Bruijne: ,,Het is inderdaad even goed slikken, ja. Ik realiseer me dat het wat gemakkelijk over komt maar ik kan uiteindelijk maar één conclusie trekken: we zijn er nog niet." Dat lijkt inderdaad een iets te gemakkelijke conclusie. Tot aan de feestdagen gaf Sparta heel nadrukkelijk haar visitekaartje af, speelde het bij vlagen fantastisch korfbal en reeg het de ene overwinning aan de andere. Na de jaarwisseling was het ineens allemaal anders getuige de magere derde positie die de ploeg ineens bezet. Het moet gezegd: komend week-end staat de loodzware uitwedstrijd tegen koploper NKC '51 op het programma. Mocht de ploeg van De Bruijne zichzelf herpakken en daar met de winst aan de haal gaan dan kan er in de resterende 3 wedstrijden nog van alles gebeuren. Laat de ploeg de punten in het oosten achter, dan is het definitief over en uit voor de Nijkerkers.

De opening van het saaie duel tegen de Wageningers was weliswaar nog voor Sparta maar het werd al snel duidelijk dat er afgelopen zaterdagavond weinig vuurwerk te verwachten viel in Sporthal Watergoor. De wedstrijd was al op een kwart toen er slechts 2 treffers op het scorebord stonden (2-0 voorsprong voor de thuisploeg via Ronald van Boven en Tim Schoonderbeek). Ook de 4-5 ruststand duidde op een weinig doelpuntrijke avond. Die verwachting werd ook geheel bevestigd. Acht doelpunten scoorden de Nijkerkers (tegen 10 van SSS), veel te weinig om aanspraak te mogen maken op een status van koploper.

Vanuit de spelersgroep kreeg De Bruijne nog te horen dat de roep om een kampioenschap wellicht wat te veel een eigen leven is gaan leiden. Dat klinkt zwak, iedereen bij Sparta Nijkerk is op de hoogte van het ambitieuze plan ,,Sparta Dubbel Twintig'' waarin de club aangeeft geleidelijk de weg naar het hoogste niveau te willen vinden. Het is dan ook wat te gemakkelijk om nu ineens te roepen dat er niet te vaak moet worden aangedrongen op promotie. De spelersgroep moet de hand in eigen boezem steken, de rug rechten en alles op alles zetten om de komende vier wedstrijden in winst om te zetten. Te hoog verwachtingspatroon of niet, Sparta Nijkerk is gewoon toe aan een niveautje hoger. Eigenlijk het liefst nog dit seizoen

advertentie
advertentie