Open dag Groenhorst College Nijkerk druk bezocht

30 januari 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De open dag van het Groenhorst College Nijkerk is afgelopen zaterdag goed bezocht. De bezoekers konden de hele school bezichtigen. En, op een groene school is veel te zien en te doen. Zowel over de VMBO-opleidingen, als de MBO-opleidingen kon men alles te weten komen.

Leerlingen en medewerkers van de school heetten de bezoekers van harte welkom en vertelden wat er te zien en te beleven was. De gasten konden er voor kiezen om door een leerling te worden rondgeleid, of zelfstandig te school te bezichtigen.

De bezoekers konden natuurlijk kennis maken met de groene vakken, zoals: Groenvoorziening, Bloemsierkunst, VAP (Verwerking Agrarische Producten), Plantenteelt en Dierhouderij. Maar ook met de ,,normale'' vakken, denk aan: Nederlands, Engels, Wiskunde, Duits, Godsdienst, en dergelijke, kon worden kennis gemaakt. Ook deze vakken heel zijn belangrijk binnen het VMBO op het Groenhorst College. Sterker nog, deze vakken zijn juist belangrijk, omdat veel geslaagden na het eindexamen niet kiezen voor groen vervolgonderwijs, maar voor een andere MBO opleiding. Er is dus een hele brede uitstroom van leerlingen, iets wat de meeste bezoekers niet wisten!

Heel bijzonder zijn de nog vrij nieuwe opleidingen van het Groenhorst College: HGL : Sinds een aantal jaren is er Het Groene Lyceum. Dit is een opleiding voor leerlingen met een (bijna) HAVO-advies, die toch interesse hebben voor praktijkvakken. Deze opleiding hanteert een ,,3 + 3 +3 regeling''. Namelijk na 3 jaar VMBO en 3 jaar MBO kun je in nog eens 3 jaar je HBO diploma halen.

VM2 : Deze opleiding gaat volgend schooljaar van start in Nijkerk. Als je deze opleiding hebt afgerond, bezit je een VMBO diploma, en een MBO niveau 2 diploma. De opleiding duurt 5 jaar (4 jaar VMBO en 1 jaar MBO niveau 2).

Op www.groenhorstcollege.nl is meer te vinden over de opleidingsmogelijkheden van het Groenhorst College.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie