Telstar in matig duel langs hekkensluiter

30 januari 2012 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - De wedstrijd van afgelopen zaterdag zal snel worden vergeten, maar de punten worden gekoesterd. Telstar pakte in een vooraf als 'streekderby' betitelde wedstrijd de volle buit en loopt daarmee voorlopig weg uit de gevarenzone.

De voorbereiding op deze wedstrijd had een feestelijk randje omdat aanvoerder Maarten de Jong vader is geworden. Hij liet in de eerste vijf minuten van de wedstrijd zien dat hij scherp was: van grote afstand schoot hij Telstar op voorsprong (0-2). Om en om scorend bleef deze kleine voorsprong de gehele eerste helft overeind, zij het dat een minuut voor het rustsignaal Telstar een mentale tik uitdeelde: 4-7.

In de tweede helft was een kopie van de eerste. Zowel in het aantal goals als het vertoonde spel. Woudenberg wist weinig tot niets te creëren en Telstar grossierde in het missen van kansen. Het valt de ploeg van Steven Brink aan te rekenen dat het de massaal meegereisde supporters niet meer goals schonk. De prima leidende arbitter floot voor het laatst en Telstar keerde tevreden naar huis terug: 8-14.

Door deze overwinning is de degradatiestreep even uit zicht verdwenen. Telstar kan komende weken goede zaken doen als het weet te winnen van ploegen die geen rol van betekenis meer spelen in de competitie en van haar directe concurrenten. Zaterdag wacht in sporthal De Slag Elburg, de wedstrijd vangt aan om 20.10 uur.