Euthanasie, kan sterven beter?

30 januari 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Marieke Idema, specialist ouderengeneeskunde uit Amersfoort, houdt een lezing over euthanasie voor de commissie Vorming en Toerusting. Zij komt op dinsdag 7 februari om 20 uur in het Parochiehuis St. Jan, Holkerstraat 36 te Nijkerk.

Sinds 2002 is euthanasie niet meer strafbaar, mits aan de zorgvuldigheidseisen wordt voldaan. Wat betekent dat nu precies? Wat zijn die zorgvuldigheidseisen en hoe verloopt het proces om te komen tot een weloverwogen besluit? Kun je ook voorafgaand aan het ziekteproces afspraken maken over euthanasie?

Behalve dat we ingaan op de 'technische' kant van euthanasie, willen we ook praten over wat euthanasie met een mens doet. Hoe staat de familie in een dergelijk proces en wat betekent het voor een arts? Hoe moet je tegen euthanasie aankijken vanuit normen en waarden die je hebt meegekregen vanuit het christelijk geloof? En hoe denkt de kerk er eigenlijk over?

Marieke Idema verzorgt een inleiding. Daarna is er volop gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen.

De avond (entree € 3,-) wordt georganiseerd door de commissie Vorming en Toerusting Nijkerk uitgaande van de plaatselijke rooms-katholieke kerk, de hervormde Vredeskerk en de gereformeerde kerk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie