zvv Sparta laat punten liggen in Enschede

30 januari 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Waar de Spartanen vorige week nog sterk uit de startblokken kwamen voor de tweede seizoenshelft, verspeelde het deze vrijdag twee punten op bezoek bij Drienerlo, de nummer 8 van de Eerste Divisie Oost.

Na 25 minuten leek er geen vuiltje aan de lucht voor de mannen van Boutaarout. Er stond een 1-4 voorsprong op het scorebord, er werd verzorgd en geconcentreerd gespeeld en afgezien van twee counters had Jeffrey Boute niks te doen gehad. Hoe anders was het in de tweede helft. Een soort van gemakzucht daalde er neer op de Nijkerkers. Het verzorgde spel was er bij momenten nog wel, maar waar in de eerste helft amper een bal werd verspeeld gebeurde dat in het tweede bedrijf te vaak.

Keeper Boute had in de tweede helft ook een stuk meer te doen en werd drie keer gepasseerd. Dat hadden er meer kunnen zijn, want de thuisploeg raakte in de laatste paar minuten nog een keer het aluminium, maar gelukkig verdween die bal daarna niet in het doel. Aan de andere kant was ZVV Sparta ook gevaarlijk, maar had het de pech dat de keeper van Drienerlo een prima wedstrijd stond te keepen en daarmee zijn doel schoon hield in de tweede helft.

ZVV Sparta begon de wedstrijd uitstekend. Het legde een verzorgd spelletje op de mat en drukte Drienerlo ver terug op de eigen helft. Het was Sjaak Termaaten die met een akka zijn tegenstander te kijk zette om vervolgens met een droog schot in de korte hoek de 0-1 te maken. Uit een counter kwam Drienerlo daarna terug tot 1-1, maar niet veel later was het Brahim Elajjouri die uit een penalty ZVV Sparta weer de voorsprong bezorgde. Niemand begreep overigens waarom de scheidsrechter floot voor een penalty, hij had alleen iets onreglementairs gezienen besloot tot het geven van een penalty.

Na de 1-2 bleef Sparta de bovenliggende partij en kwam het via een eigen doelpunt op 1-3. Een strakke voorzet van Rachid Boughalab werd net aan gemist door Emiel de Kunder, maar de achter hem lopende verdediger werkte de bal vakkundig over zijn eigen doellijn. Nog voor ruste was het Elajjouri die met zijn tweede van de avond zorgde voor de 1-4 ruststand.

Dat de Nijkerkers het in de tweede helft weggaven en zodoende de voorsprong in de competitie zagen slinken tot 1 punt, hadden ze vooral aan zichzelf te danken. Te gemakzuchtig werd er gevoetbald in de tweede helft met als gevolg dat de tegendoelpunten ook te makkelijk werden weggegeven..

Dat gemakzuchtige zal volgende week in ieder geval anders moeten voor de Spartanen. De oranjehemden mogen dan op bezoek bij plaatsgenoot Walk Inn Boys. Een mooie en beladen wedstrijd beloofd dat weer te worden. In de eerste confrontatie tussen deze Nijkerkse zaalvoetbalverenigingen was het ZVV Sparta dat de punten in eigen huis hield in een wedstrijd waar alles op en aan zat. Aankomende woensdag zal dat ongetwijfeld weer zo zijn. De wedstrijd begint om 20.30u en wordt gespeeld in Sporthal Corlaer, Henri Nouwenstraat 4 te Nijkerk.