Ingeborg Leeftink exposeert in Regardz Ampt van Nijkerk

27 januari 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De Wageningse kunstenares Ingeborg Leeftink exposeert van 7 januari tot en met 25 maart 2012 in Regardz Ampt van Nijkerk. Ingeborg Leeftink heeft een grafische vakopleiding gedaan en daarna de kunstacademie gevolgd. Zij werkt als beeldend kunstenaar. Tijdens deze expositie laat zij een deel van haar recente schilderijen zien.

Ingeborg haalt haar inspiratie uit de natuur. Al een aantal jaren schildert zij flora en fauna, waarschijnlijk het gevolg van het feit dat zij haar jeugd heeft doorgebracht in de bosrijke Achterhoek, te midden van de natuur. De laatste tijd is er echter een verandering in haar werk opgetreden: de mens heeft zijn intrede gedaan. De recente schilderijen verbeelden haar gedachten en emoties, die zij optekent uit haar eigen ervarings- en belevingswereld. In ieder schilderij zitten gelaagde verhalen over zaken die haar zijn overkomen of die ze heeft doorleefd en die zij probeert al schilderend te analyseren en een plek te geven. De getoonde werken zijn gemaakt met acrylverf op doek. De titel 'beLEEFing' s een verwijzing naar haar naam en naar haar innerlijke belevingswereld die op de doeken is gezet.

Buiten het werken met verf en penseel werkt Ingeborg ook graag met andere materialen en technieken; onder andere keramiek, glas, edelmetaal en mozaïek.

Naast haar vrije werk schildert Ingeborg Leeftink in opdracht portretten van (huis)dieren.

De expositie is doorlopend te bezoeken van maandag tot en met zondag.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie