Hoe haal je 't in je harses!!

24 januari 2012 om 00:00 Nieuws

Column Cactus

De Niekarkse bestuurders die het idee hebben ondersteund om te onderzoeken of het doortrekken van de Berencamperweg richting zwembad Bloemendaal tot de mogelijkheden behoort, komen wat mij betreft allemaal in aanmerking voor een motie van diepe afkeuring en een serie aan donkerrode kaarten gekoppelde brevetten van onvermogen. Op z'n Niekarks gezegd: ,,hoe haal je 't in je harses!''. Handen af van het prachtige stuk natuur dat daar al eeuwenlang ongerept ligt te liggen. Bestuurders van Niekark: denk even na en laat deze onzinnige hersenspinsels van niets en niemand ontziende cultuur- en natuurbarbaren achter computers niet toe in jullie kennelijk behoorlijk verwarde politieke hoofden.

Wat dat betreft kan ik voor de actie die de lokale fractie van het CDA onlangs uitvoerde (zij plaatsten een protestbord tegen de mogelijke aanleg van een oostelijke rondweg nabij de rotonde aan de Berencamperweg) nog wel begrip hebben.

Het feit echter dat een partij als het CDA tegenwoordig met dit soort publiciteitsgeile acties kiezers meent te moeten trekken is kortzichtig en zeker ook erg doorzichtig. Bij het CDA zijn ze de wanhoop nabij. In de peilingen dreigt de partij binnenkort onder de tien zetels te zakken. Dat betekent het einde van een machtstijdperk en in de belevingswereld van voorheen hoog gezeten en strak aan het pluche geklitte regenten, staat dat gelijk aan het doembeeld van een politiek hellevuur. En wat doe je dan, ten einde raad? Dan ga je de koers wijzigen. Dan zet je Aart-Jan de Geus met een aantal hotemetoten in een hok en hup, nieuwe koers! Alles voor de zetels, alles voor de macht. Met het CDA weet je één ding zeker, met hen weet je het namelijk maar nooit. Als het voortbestaan van de hypotheekrenteaftrek stemmen oplevert, dan doen we dat toch zeker. Levert daarentegen het afschaffen of beperken van de hypotheekrenteaftrek naar verwachting meer kiezers op, dan is het CDA de beroerdste niet, dan gaan we die kant op. Zo de wind waait, zo waaien de Christendemocratische rokjes van de Ruthjes Peetoom en de Jacobines Geel van deze wereld.

Terug naar het onzalige idee om te onderzoeken of mogelijk de Berencamperweg richting bad Bloemendaal moet worden doorgetrokken. Hoe dom is de Niekarkse politiek, het CDA niet meegerekend. Helemaal niets geleerd van de vorige verkiezingen! Ruim twee jaar voor de verkiezingen gaat het CDA al weer op de populaire toer. Zieltjes winnen door acties te voeren die de burgers van Niekark aan zullen spreken. Maar daarmee staat het voorlopig al wel weer 1-0 voor het CDA. Want als alle andere partijen zich kennelijk niets gelegen laten liggen aan de resterende Niekarkse natuur, als zij zelfs genegen zijn kwetsbare en unieke gebieden op te offeren voor een nieuwe weg, ja, dan geef je het CDA panklare voorzetten om te scoren bij de Niekarkse kiezers. Ondanks dat de landelijke CDA naar verwachting tot een splinterpartij zal worden gemillimeterd, zal het CDA Nijkerk in 2014 dan weer de grootste partij worden. In dit geval ook nog eens terecht!!!

Cactus

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie