Inbouw: eenvoudig gekocht bij Weterings

11 januari 2012 om 00:00 Ondernemend

Het is de vader van huidige eigenaar Berry Weterings, Pierre, die met kleine huishoudelijke artikelen, wat witgoed en een paar televisies begon bij zijn vader in een deel van de sigarenwinkel op het Neptunusplein in Amersfoort. Hij repareerde altijd al, in loondienst, Philips apparatuur. Maar hij wilde graag iets voor zichzelf beginnen. Samen met zijn vrouw, welteverstaan.

HOEVELAKEN - 2012 Wordt het jubileumjaar van Weterings Electroworld. In november aanstaande bestaat het bedrijf veertig jaar. Maar zover is het nog niet. Onlangs is het bedrijf verhuisd naar het voormalige pand van de Rabobank.

Door Maureen van Goethem

In de loop der jaren werd er, telkens als de tijd zich aandiende, op hetzelfde Neptunusplein verhuisd. Ruim dertien jaar geleden werd de winkel van de Familie Van Putten in Hoevelaken overgenomen. En in 2000 sloten de deuren van de winkel in Amersfoort. In Hoevelaken had de familie Weterings het naar hun zin. Ook zoon Berry is na afstuderen werkzaam in de winkel. Afgelopen jaar heeft hij officieel de leiding van het bedrijf overgenomen van zijn vader. Vader Pierre komt overigens nog vaak in de winkel al was het maar om de “papa-dag” van Berry over te nemen.

Met de verhuizing het grotere pand, kan Weterings meer apparatuur presenteren. “Geen hokjes en hoekjes meer, maar ruim en overzichtelijk. In een oogopslag kunnen we de winkel overzien.”

Doordat Weterings qua oppervlakte is verdubbeld, hebben ze een zogenaamd Miele Innovation Centre kunnen inrichten. “Dat geeft ons de mogelijkheid om de veelzijdige Miele keukenapparaten op een unieke en inspirerende manier aan onze bezoekers te presenteren. Het is dé plek waar u het keukenleven van Miele kunt ervaren. Daarom worden hier ook regelmatig demonstraties verzorgd.”

Sinds begin december is er ook een keuken opgesteld met Bosch inbouwapparatuur. “We hadden altijd al de mogelijkheid om inbouwapparatuur te verkopen, maar konden nooit iets laten zien.” Met deze opstelling kunnen zij dat wel. Vaatwasmachine, koffiezetapparaat of magnetron, met name Bosch en Miele, maar ook andere merken.

Nieuwe items die die jaar sterk gaan opkomen is de nieuwe media in huis, Multiroom. In verschillende ruimtes muziek luisteren vanaf bijvoorbeeld een tablet. En iedereen wil tegenwoordig een heerlijk kopje koffie kunnen zetten.

uWeterings. Westerdorpsstraat 20, Hoevelaken. Tel.: 033-2534601. www.weterings.electroworld.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie