Aantrekkelijk breed voorjaarsprogramma Kunstcentrum Collage

2 januari 2012 om 00:00 Nieuws

In het programma is een groot aantal korte cursussen en workshops opgenomen om kennis te maken met de activiteiten op kunstzinnig gebied. Zo kunnen belangstellenden bijvoorbeeld op 13 januari leren omgaan met de 'rollertechniek acryl'. Een schilderroller is ook voor een kunstenaar een snelle manier om mee te schilderen en het resultaat is bijzonder. Naast nieuwe activiteiten wordt het lopende cursusaanbod voortgezet. Ook dit jaar is er gelegenheid de kunstcollectie van het Bouwfonds te bezichtigen.

HOEVELAKEN - Dezer dagen werd huis-aan-huis het nieuwe cursus- en workshopprogramma van Kunstcentrum Collage gepresenteerd. door Anneke Martini

Binnenkort start de nieuwe basiscursus acryl schilderen op woensdagavond. Tien lessen waarin alles aan bod komt over techniek en het werken naar inspirerende voorbeelden. Het schilderen met olieverf is op dinsdagmiddag of het abstracte schilderen op maandagmorgen ten einde in vijf lessen kennis te maken met eenvoudige druktechnieken in acryl. Op donderdagmorgen worden vijf lessen collagetechniek gegeven. Zeer gewild zijn vooral de cursus en workshops glastechniek, waarbij door het smeltproces (glasfusing) bijzondere objecten worden gemaakt; er is een cursus van vier lessen of een workshop van één dagdeel. Uniek is daarnaast het leren brons gieten, een cursus die vrijwel nergens wordt gegeven! Deelnemers leren in zes lessen het volledige proces van het vormen van een beeld in was en het maken van een gietmal, het gieten in brons en het afwerken van de ruwe vorm tot een prachtig bronzen beeld.

Wie graag met klei werkt, volgt de keramiekcursus op donderdagmorgen, waarin de deelnemers in tien lessen de bijzondere hedendaagse mogelijkheden van keramiek leren kennen. Op dinsdag- en woensdagmorgen zijn er de Open Ateliers, waar men onder begeleiding, vrij kan schilderen. Voor beeldhouwers is er nog plaats op dinsdagmorgen of woensdagavond; fijnschildertechniek met olieverf kan op donderdagmiddag.

Voor wie onvoldoende tijd heeft om een cursus te volgen zijn één of twee dagdelen of de workshops ideaal om kennis te maken met verschillende beeldende technieken, zoals schilderen met de rollertechniek op 13 januari of een hele dag expressief schilderen met acrylverf op 20 januari. Keramiek decoreren is gepland op 15 februari en druktechnieken op klei op 6 maart. In maart zijn er voorts de workshops druktechniek in klei en schilderen met wastechniek. Schilders kunnen zich een dag buigen over het maken van een werkstuk met als basis de collagetechniek. Het schilderen naar voorbeeld is mogelijk bij het thema 'Gezellige Dames' om een leuk effect te bereiken met acrylverf. Zoals gebruikelijk gaat Kunstcentrum Collage ook dit jaar naar het Bouwfonds voor een rondleiding langs moderne kunst van het bedrijf. In mei volgen dan tenslotte nog de workshops sieraden maken met zilverklei alsmede het nat vilten.

Ook voor de jeugd is er een aantrekkelijk aanbod aan creatieve activiteiten. Op woensdag 21 maart gaan cursisten Disney figuren schilderen of werken zoals Leonardo da Vinci. In een korte cursus van drie lessen leren jongeren een portret te schilderen.

www.collage-hoevelaken.nl Aanmelden via de website of meer informatie over workshops 033-4650257, informatie over cursussen 033-2534738.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie