Knallend het nieuwe jaar in!

2 januari 2012 om 00:00 Nieuws

Honderden bezoekers bij Veens carbidspektakel

NIJKERKERVEEN - Oudejaarsdag is zoals gebruikelijk weer knallend verlopen in Nijkerkerveen. Hebben ze in Australië, Nieuw Zeeland en Hong Kong grote vuurwerkshows tijdens de nieuwjaarsviering, de Nijkerkerveners hebben hun eigen vuurwerkfeest in de vorm van het roemruchte carbidschieten waar het hele dorp voor uitloopt.

door Gerrit Steen

De vrijwilligers van de Carbid Crew maakten er een leuk feest van bij de familie Van den Ham op de Jacob de Boerweg. Wat ooit klein begonnen is, is ondertussen uitgegroeid tot een volwaardige gebeurtenis. De Carbid Crew uit Nijkerkerveen is een gemotiveerde groep die elk jaar weer een schitterende beleving weet te maken van oudejaarsdag. Ze staan voor het carbid schieten zoals het begonnen is en houden dat ook zo. Een bus, carbid, water en vuur. Dus nog zoals het hoort, alleen dan harder! Dit jaar hadden ze weer uitgebreid, er stond een heus carbidkanon in het weiland die flinke klappen gaf.

Verder was de tent ten opzichte van vorig jaar nog groter, er was meer muziek en er werd goed voor de inwendige mens gezorgd.

Carbidteam

Ook de mannen van het Carbidteam hadden het weer voortreffelijk voor elkaar bij de Landman Carbidarena op de Schoolstraat 24. Zij hadden weer de nodige aanpassingen aan de apparatuur gedaan, dit was in het hele Veen en omtrek goed te merken. Op unieke wijze werd met doffe dreunen het oude jaar in Nijkerkerveen naar het einde geschoten. Er was weer een grote, verwarmde feesttent, een respectabele voorraad bier, glühwein, frisdranken, andere versnaperingen, lekkere erwtensoep en verse slagerrookworst, voor iedereen is er wel wat van zijn gading bij. In de tent was het erg gezellig en men ging tot laat in de middag door met feesten waarbij er zelfs een live optreden te bewonderen was. De leden van beide organisaties mogen terugkijken op een geslaagd oudejaarsfeest.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie