EABN neemt Meewis Uitvaartverzorging over

31 december 2011 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Nu de jaren beginnen te tellen voor Gijsbert Meewis en zijn echtgenote Eef, hebben zij met pijn in het hart, besloten de zaak per 1 januari 2012 over te doen aan Eerste Algemene begrafenisvereniging Nijkerk. Het echtpaar Meewis is dankbaar dat zij het uitvaartwerk zo lang mochten doen.

,,Je merkt dat je ouder begint te worden, je lichaam wil wat minder nu je merkt dat je wat ouder begint te worden. Het werk vraagt daardoor steeds meer energie. Het 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar zijn is intensief, zeker gezien het aantal uitvaarten die ik mocht leiden. Nu is het moment om gas terug te nemen aangebroken'', vertelt de 68-jarige Gijsbert Meewis. Ook zijn zes jaar oudere echtgenote Eef verrichtte nog diverse werkzaamheden zoals het thuis verzorgen van de overledene. Niettemin nam zij enkele jaren geleden al wat gas terug.

Afgesproken is dat families of personen waarmee nauwe banden bestaan of waarmee afspraken gemaakt zijn, nog steeds een beroep op hem kunnen doen. Meewis: ,,Het is prettig dat dit met de EABN overeengekomen is. Zo kan ik dit werk, dat ik al 27 jaar met hart en ziel doe, toch nog enigszins voortzetten in een voor mij behapbare vorm.''

Uitbreiding

Uiteraard zit er ook een zakelijk aspect aan de overname verbonden. Gijsbert Meewis, een ondernemer met als vestigingsplaats Nijkerk, heeft met name zijn uitvaartactiviteiten gericht op Bunschoten-Spakenburg. Op dit moment is de EABN voornamelijk in de gemeente Nijkerk actief. Deze overname biedt EABN de mogelijkheid om haar werkgebied uit te breiden. Onder de overname valt ook het overnemen van de rouwauto en opbaarmaterialen zoals koelingen, kleden etc.

De uitvaartonderneming presenteert zich de komende tijd onder de naam EABN Uitvaartverzorging - voorheen G. Meewis. ,,Omdat er nog geen sprake is van een volledig stoppen van zijn werkzaamheden vindt er geen afscheidsreceptie of iets in die vorm plaats'', vertelt Gijsbert. Daarmee laat hij tevens doorschermen dat hij innig met het werk vergroeid is en dat het - hoewel het wat apart klinkt - zijn lust en zijn leven is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie