Bestuurslid Sint Lucasparochie legt functie neer na schorsing pastoor

28 december 2011 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD/NIJKERK - Bestuurslid Astrid van Schaik van de rooms-katholieke Sint Lucasparochie (onder meer Barneveld/Voorthuizen, Nijkerk en Hoevelaken) heeft haar functie neergelegd.

Zij is het niet eens met de gang van zaken rond het door het aartsbisdom Utrecht op non-actief stellen van pastor Bert Sturkenboom. Van Schaik is als bestuurslid verantwoordelijk voor communicatie.

Bij het aartsbisdom zijn twee klachten binnengekomen over pastoor Sturkenboom die daarop door het aartsbisdom met onmiddellijke ingang en voor onbepaalde tijd is ontheven van zijn bestuurlijke en pastorale taken. Als woordvoerder van het parochiebestuur zei Astrid van Schaik Putten dinsdag desgevraagd dat het bestuur niet weet waarop de klachten betrekking hebben. Secretaris-generaal mr. Hans Zuijdwijk noemt dat ,,merkwaardig''. De klachten hebben de bisdomstaf volgens hem ,,via de parochie bereikt''.

Astrid van Schaik is niet voor nadere toelichting bereikbaar. ,,Volgens mij is mijn moeder niet meer werkzaam voor de parochie'', meldt een zoon die de telefoon opneemt.

advertentie
advertentie