Hoogland wint AHB zaalvoetbaltoernooi

28 december 2011 om 00:00 Nieuws

In de vroege avond startten Veensche Boys, Sparta Nijkerk, Roda’46 Leusden en het organiserende AchterHoeker Boys in poule A. In poule B streden Valleivogels, Hoogland, SDV Barneveld en titelverdediger NSC om de winst.

NIJKERK - Hoogland heeft dinsdagavond de zestiende editie van het AHB zaalvoetbaltoernooi gewonnen door in de finale de strafschoppen beter te nemen dan Sparta Nijkerk.

Na de poulefase werd afscheid genomen van de smaakmaker Roda’46, AHB, Valleivogels en titelverdediger NSC. In de eerste kruisfinale streden Sparta Nijkerk en SDVB om een plek in de finale. De Spartanen bleken uiteindelijk met 3-2 te sterk.

In de tweede kruisfinale startte Veensche Boys vol goede moed, maar het duel eindigde in een deceptie, omdat de Veenders met 7-1 ten onder gingen tegen Hoogland. Veensche Boys werd wel derde, omdat zij de shoot-out serie beter benutten dan de tegenstander SDV Barneveld.

De finale kende twee ploegen die tot dan toe alle duels hadden gewonnen, namelijk Sparta Nijkerk en Hoogland. Ondanks dat beide ploegen voorzichtig opereerden, waren er toch goede kansen om de score te openen. De 1-0 viel toch pas na zes minuten toen Harry Hamstra onhoudbaar inschoot.

De 1-1 liet niet lang op zich wachten, want een minuut later zette Franklin Harmsen zijn ploeg op gelijke hoogte. Daarna was het meer spannend dan goed, waar de Nijkerkers wat meer balbezit hadden. Maurice van der Wilt scoorde vijf minuten voor tijd een karakteristieke 2-1 (wegdraaien, inschieten).

De Spartanen speelden daarna het duel uit, maar verzuimden de beslissing aan te tekenen. In de blessuretijd kregen ze de rekening, toen Sam Engelman de 2-2 binnenfrommelde. In de noodzakelijke strafschoppenserie was Hoogland fanatieker en koelbloediger. Het als laatste aan het deelnemersveld toegevoegde Hoogland werd zo de terechte winnaar van het drukbezochte AHB toernooi.

advertentie
advertentie