Andere openingstijden VVV/ANWB

26 december 2011 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De openingstijden van de VVV/ANWB-winkel aan het Plein zijn vanaf 1 januari gewijzigd.

De winkel is voortaan op maandag gesloten en op dinsdag tot en met vrijdag van 10 tot 17 uur geopend. Op zaterdag is de winkel van 10 tot 14 open.

De reden voor aanpassing van de openingstijden van de VVV winkel is deels kostenbesparing, maar vooral vanwege een inhoudelijke koerswijziging van de VVV dienstverlening. In de afgelopen jaren heeft de VVV zich ontwikkeld op gebied van digitale informatievoorziening, omdat steeds meer toeristen en bezoekers zich via digitale media informeren over een bezoek aan een stad, dorp, streek, attractie of evenement. Het VBT heeft onder het motto "diensten in plaats van stenen" meer inspanningen en middelen gericht op ontwikkelen en beheren van deels nieuwe digitale media. Zo werden de VVV websites volledig vernieuwd, applicaties voor smartphones gemaakt en digitale informatiezuilen in de publieke ruimte geplaatst. De digitale media werden gekoppeld aan een nieuwe, landelijk dekkende Nationale Databank Recreatie Toerisme en Cultuur van VVV Nederland, Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen en Nederlands Uitburo.

 Het VBT verwacht overigens niet dat digitale media de fysieke VVV vestigingen volledig zullen verdringen. De VVV winkels zullen wel worden omgevormd tot beleefwinkels met een ruim assortiment aan streekproducten. Het VBT wil ook meer VVV Agentschappen, ondergebracht bij lokale ondernemers en musea, met name op plaatsen waar een zelfstandige VVV winkel niet haalbaar is.

Voor meer informatie, zie www.vvvnijkerk.nl en www.develuwe.nl

advertentie
advertentie