GV DOTO levert kampioen Heren Turnen

24 december 2011 om 00:00 Nieuws

NIJKERKERVEEN - Op zaterdag 17 december was het zover, trainster Jeannette Hijwegen deed met haar pupil Damian Geurts voor het eerst mee aan de regio-wedstrijden voor herenturnen.

Belangrijkste vraag was of alles volgens de oefenstof is aangeleerd en vooral hoe gaat alles precies in zijn werk? Voor beide dus een erg leerzame dag. Tevens moesten er zes toestellen worden afgewerkt in plaats van de 4 toestellen bij het dames turnen.

Damian, uitkomend in de leeftijdscategorie ,,Benjamin'' niveau 14, begon de dag met de oefening op de lange mat. Hij liet een perfecte oefening zien en met een ruime voorsprong op de concurrentie werd Damian kampioen op dit toestel, hij behaalde maar liefst 19.20 punten! Met zijn oefening op de brug met gelijke liggers werd Damian tweede.

Het flanken op de paddestoel is een echt jongenstoestel en het blijkt dat daar nog aan gewerkt moet gaan worden, want op dat toestel werd Damian 5e. Dit mocht de pret niet drukken, want ook op de toestellen rek, ringen en sprong werd Damian 1e.

Bij de prijsuitreiking mocht Damian Geurts dan ook plaatsnemen op het hoogste schavot.

advertentie
advertentie