Uitslaande brand landgoed Balkenschoten in Nijkerk

23 december 2011 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Op landgoed Balkenschoten aan de Barneveldseweg in Nijkerk is donderdagavond even na 18:00 uur een schuur volledig door brand verwoest.

,,Ik zat samen met mijn zoon binnen toen we lawaai hoorden in de schuur naast onze woning," zo verklaart de bewoonster van een naastgelegen woning. ,,Toen we gingen kijken stond de schuur al helemaal in brand. De pony die nog in de schuur stond heeft mijn zoon gelukkig nog kunnen redden."

,,Mede in verband met het watertransport is er opgeschaald naar grote brand,"aldus persvoorlichter van de brandweer Rinze Westerduin. De brand is hoogstwaarschijnlijk ontstaan in een kachel die in de schuur brandde. ,,Tijdens de bluswerkzaamheden zijn er nog enkele gasflessen die in de schuur stonden ontploft. Hierbij zijn geen gewonden gevallen," zo verklaart Westerduin. Er moet rekening gehouden worden dat er tijdens de brand asbestdeeltjes zijn vrijgekomen van de dakplaten.

De schuur, waar ondermeer 75 hooibalen lagen opgeslagen is volledig verwoest. De brandweer kon het woonhuis, dat slecht enkele meters naast de schuur staat, behouden. Hier zijn slechts enkele ramen door de hitte gesprongen maar binnenshuis is geen schade ontstaan.

advertentie
advertentie