NVC JC1 kampioen!

20 december 2011 om 00:00 Nieuws

NIJKERK/EDE- Hoewel de jongens van NVC JC1 al wisten dat zij kampioen waren, moesten zij toch nog 1 wedstrijd spelen voordat de seizoenshelft afgelopen was en zij officieel gehuldigd konden worden.

Met nog geen verloren wedstrijd, gingen de jongens vol zelfvertouwen op weg naar Ede, om daar de laatste wedstrijd te spelen tegen de nummer 3, TweeVV JC1. Zij waren van plan om ook deze wedstrijd te winnen, en zo de seizoenshelft onverslagen af te sluiten. Maar niets bleek minder waar. Misschien kwam het omdat het kampioenschap al binnen was, maar de concentratie was al vanaf het eerste fluitsignaal niet optimaal.

De eerste set was al gelijk erg spannend. Ondanks de goede service van N.V.C., was de verdediging niet helemaal scherp. De set ging met 26-24 naar TweeVV. Ondanks wat wissels in de tweede set, ging ook deze set verloren, met 25-16. In de derde set vonden de Nijkerkers het wel mooi geweest, en begonnen nu slimmer te spelen. De hoeken werden opgezocht, en dat leverden aardig wat punten op. Toch kwam de pass vaak te scherp, waardoor TweeVV die ballen gemakkelijk kon afmaken. De set werd wel gewonnen, 20-25. De vierde set ging lang gelijk op, maar N.V.C. wist vanaf de 20 punten een voorsprong uit te bouwen, welke resulteerde in een 19-25 winst. 2-2 in sets dus, waardoor er een vijfde set aan te pas moest komen. De jongens begonnen geconcentreerd aan deze set, maar die vervaagde snel. Dit kwam vooral door de onderbreking van de wedstrijd, omdat de scheidsrechter de wedstrijd dreigde te staken vanwege het zeer onsportieve en onsympathieke publiek van de zijde van TweeVV. Veel onsportieve en grove uittingen werden richting de scheidsrechter en N.V.C. geslingerd. Maar ook de coach van TweeVV wist veel aandacht op te strijken met haar bijzondere gedrag. Helaas werd de set verloren met 15-10.

Een erg enerverende wedstrijd dus, mede dankzij het onsportieve publiek uit Ede, de ietwat excentrieke coach van TweeVV en de vijf sets. Maar ondanks dat alles, mag N.V.C. zich met 8 van de 9 gewonnen wedstrijden, zich de terechte kampioen noemen. Daarom werden zij getrakteerd op taart en patat, dankzij de ouders van Miquel en Sportcafé Corlaer. Ook kregen zij namens het bestuur allemaal een roos, aangeboden door secretaresse Lianne Buist. Vervolgens werd er nog even en foto gemaakt.

N.V.C. JC1 zal door dit kampioenschap de volgende seizoenshelft uitkomen in de Hoofdklasse.