Telstar scoort er flink op los in cruciaal duel

19 december 2011 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Afgelopen zaterdag was voorafgaand aan de wedstrijd voor Telstar het doel duidelijk: er moest worden gewonnen tegen concurrent TOP uit Vroomshoop. Op die manier kon Telstar voorlopig wegblijven uit de gevarenzone en kon er sportieve revanche genomen worden op de verloren wedstrijd tegen Dindoa, een week eerder. De spelers van Telstar lieten zich dat geen twee keer zeggen: met een historisch aantal goals werd TOP aan de kant gezet: 31-16.

TOP startte scherp aan de wedstrijd en wist in haar eerste aanval tot scoren te komen. Dat was direct ook de laatste voorsprong die de bezoekers wisten te nemen deze avond want Telstar walste vervolgens over TOP heen. Binnen 20 minuten stond er een flinke voorsprong op het scorebord (9-2) die tot het rustsignaal werd geconsolideerd (13-5).

In de tweede helft volgde er een heuse korfbalshow. Waar Telstar in het verleden nog weleens verslapte, werd er nu flink doorgepakt. TOP moest lijdzaam toezien hoe Telstar boven zichzelf uitsteeg. Hoewel de ploeg uit Vroomshoop regelmatig mee wist te scoren, liepen de spelers van coach Steven Brink onder aanvoering van de volledig herstelde Wilbert van Dijk weg naar een historische overwinning: 31-16.

Het enige smetje was het uitvallen van zowel Inke Bleeker als van haar vervangster Geralda Teeuwissen vanwege enkelblessures. Dit is vooral een klap voor Telstar 2 dat op 7 januari haar koppositie verdedigt tegen Unitas 3 te Harderwijk. Dat wordt dus nog puzzelen voor Steven Brink. Telstar 1 neemt het op 7 januari op tegen rode lantaarndrager Regio'72. Ondanks de euforie van afgelopen zaterdag, staat de teller weer op nul en zal Telstar vol aan de bak moeten. De wedstrijd begint om 17.00 uur in sporthal De Wieken te Vaassen.