Kerstzang in de Grote Kerk van Nijkerk

19 december 2011 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - 'Welkom!' Dat is dit jaar het thema van de Kerstzang in Nijkerk.

De Kerstzang vindt zoals gebruikelijk plaats op de avond voor kerst in de Grote Kerk, in het centrum van de stad. Uiteraard worden er veel bekende kerstliederen gezongen. Daarnaast is er muziek en zal de kerstgeschiedenis te horen zijn.

Het Vocaal Ensemble 'Pavane' uit Wezep zal naar Nijkerk komen om een deel van het programma voor hun rekening te nemen. Zij zullen gevarieerde kerstmuziek laten horen uit Nederland, Frankrijk en Engeland. Onder andere zingen zij het beroemde Halleluja van Händel en muziek van de Engelse componist John Rutter. Het ensemble staat onder leiding van Joke Hooikammer-de Graaf, die het ensemble ook op de piano zal begeleiden.

Naast het vocaal ensemble is een koperkwintet aanwezig. Dit kwintet wordt gevormd door leden van Gelre Brass uit Harderwijk en bestaat uit twee trompetten, bugel, trombone en bas-trombone. Zij zullen samen met het orgel de samenzang begeleiden en de avond muzikaal omlijsten. Er zal ook een muzikaal intermezzo op de piano gespeeld worden.

Ds. J.P.J. Voets zal in een kort meditatief moment stilstaan bij de betekenis van het kerstfeest. Ook andere leden van de hervormde gemeente zullen hun medewerking verlenen aan deze avond.

De aanvang van de avond op zaterdag 24 december is om 19.30 uur. Het programma zal naar verwachting circa vijf kwartier in beslag nemen. De toegang is gratis. Iedereen is van harte welkom.

advertentie
advertentie