NVC wint van Alterno in Apeldoorn

19 december 2011 om 00:00 Nieuws

NIJKERK/APELDOORN - De Nijkerkse volleyballers hebben een verrassende overwinning behaald in de uitwedstrijd tegen Alterno in Apeldoorn. Alterno is de huidige nummer 2 van de ranglijst, maar ging tegen NVC met 2-3 onderuit.

Ondanks het wisselende scoreverloop was NVC uiteindelijk de terechte winnaar. Na de onnodige nederlaag van afgelopen vrijdag tegen Dynamo hadden de Nijkerkers nog wat goed te maken en dat was dan ook zeker zichtbaar.

NVC startte sterk en Alterno had geen enkele grip op de gevarieerde aanvallen en de eerste set werd eenvoudig met 16-25 gewonnen. Door sterk te serveren kwamen de Apeldoorners goed terug in de wedstrijd en de tweede set ging met maar liefst 25-15 naar Alterno.

NVC was echter niet van slag en was dan ook in de 3e set weer de bovenliggende partij (15-25). Bij de start van de 4e set was NVC de concentratie even kwijt en Alterno profiteerde hier goed van. De ervaren ploeg uit Apeldoorn pakte een aantal punten voorsprong en gaf dit niet meer weg (25-18).

Bij de start van de vijfde set ging het de eerste paar rally's nog gelijk op, maar door een tempo versnelling van de Nijkerkse ploeg ging deze laatste set met 15-7 naar NVC.

De trainer van NVC:,,Wij laten ons vaak te snel uit onze concentratie halen. Daar hebben we over gesproken en dat was vandaag goed zichtbaar en leverde ook een prachtig resultaat op"