Wederom overwinning voor de dames van Surf 1

19 december 2011 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN/ERMELO- Op een donderdagavond spelen in Ermelo, dat is wat het eerste damesteam van Surf op 15 december moest doen. Tegen het altijd lastige Pauwervoll moesten de Springers van Ringers aantreden, met in het achterhoofd wetende dat Pauwervoll het merendeel van hun wedstrijden in eigen huis wist te winnen. De mooie eerste plek op de ranglijst van Surf was dus absoluut geen garantie voor een overwinning.

In de eerste set werd dit gevoel meteen bevestigd. Beide teams gingen lange tijd gelijk op. Pauwervoll bleek te beschikken over een uitstekend blokkerend vermogen, waardoor de dames van Surf vrijwel niet direct konden scoren. De dames van Surf lieten echter zien ook niet onverdienstelijk te kunnen blokkeren en dankzij een mooie service reeks van Sanne Lieke van der Woerd konden de dames uit Hoevelaken de set naar zich toe trekken: 20-25.

Bij aanvang van de tweede set was de spanning nog steeds voelbaar in de sporthal. Pauwervoll, nog steeds uitstekend blokkerend, wist een flinke voorsprong te pakken. De dames van Surf kregen de pass niet goed onder controle, waardoor de aanvallers niet meer goed bereikt konden worden door spelverdeelster Suzanne Brink. Gelukkig kunnen de Hoevelakense dames in nood altijd rekenen op Sara van de Pol, die met een mooie service reeks de stand op gelijke hoogte wist te brengen. Ook Tessa van Eijs, gewisseld voor Sanne Lieke van der Woerd, droeg met een mooie service nog een steentje bij. Aan deze spannende set, die elke kant op kon gaan, kwam voor Surf een goed einde: 25-27.

De derde set werd door de dames uit Ermelo voortgezet zoals ze de eerste twee sets waren begonnen. Dankzij een sterk blok, goede service en net iets secuurder spel kwam Pauwervoll op voorsprong. De dames uit Hoevelaken hadden dit keer geen goede servicereeks als antwoord. Het inbrengen van Carla Smink en Tessa van Eijs, voor Sonja Zagwijn en Sanne Lieke van der Woerd, kon geen inhaalslag teweeg brengen, en ook de aanmoedigingen vanaf de reservebank mochten niet baten: 25-22.

De laatste set zou moeten uitwijzen of er een vijfde set gespeeld zou moeten worden. De dames van Surf waren er absoluut niet zeker van of ze na deze set klaar zouden zijn. Maar of het aan het wisselbeleid, of misschien aan het altijd imponerende tweede herenteam van Surf, dat naast ons aan het warmlopen was, lag; de dames van Pauwervoll wisten het niveau uit de eerste drie sets niet te evenaren. Met een zichtbaar zwakker blok aan de kant van Pauwervoll, was het voor de dames van Surf een stuk makkelijker om direct te scoren en daarmee in hun spel te komen. De voorsprong voor de Hoevelakense dames was snel een feit en werd niet meer uit handen gegeven: 13-25.

Dankzij deze overwinning hebben de dames de eretitel van "Winterkampioen" overtuigend binnen gehaald. De eerstvolgende competitiewedstrijd van de dames van Surf zal worden gespeeld op vrijdag 20 januari om half acht in Lelystad tegen Volta D3.