Kerst, feest van het licht en liefde

19 december 2011 om 00:00 Nieuws

Hoevelakense kerstsamenzang 2011 indrukwekkend

HOEVELAKEN - Op zaterdagavond 17 december vond bij Intres de Hoevelakense Kerstsamenzang plaats. Dit jaarlijks terugkerende evenement is haast niet meer uit Hoevelaken weg te denken. Het was een avond die in het teken stond van het naderende kerstfeest en samenzijn als Hoevelakers onder elkaar.

door Gerrit Steen

Kerst is het feest van het licht. Christus, het Licht in de donkere dagen van december. Het licht verjaagt het donker, biedt troost aan wie dat nodig heeft, maar geeft ook hoop. In eerste instantie zou je niet stilstaan bij hoop tijdens de kerstdagen. Toch is het uitermate belangrijk om te allen tijde hoop te houden in de wereld van vandaag. Het licht symboliseert dit.

Liefde

Daarnaast is Kerst ook het feest van liefde en nederigheid. Pastor Ben Piepers in zijn woord van welkom: ,,Christus is nederig aanwezig. Nu wij nog. Hij voelde zich niet te groot om als kind op deze wereld te komen. Hij heeft ons de weg gewezen en een voorbeeld gegeven waaraan veel wereldleiders nog een voorbeeld kunnen en mogen nemen!'' Het gelegenheidskoor, onder leiding van Henk Boswijk, nam zoals gebruikelijk het initiatief bij de samenzang met de zaal. Het koor bestond uit oud-leden van het Pauluskoor, de Lofstem, het Midweekkkoor en de Eshof-cantorij. Een gelegenheidsorkest omlijstte de avond muzikaal. Ook dit jaar was er een (extra groot) kinderkoor en stond onder leiding van Annehes Boezeman en Dicky van der Veer.

Collecte

De opbrengst van collecte was dit jaar bestemd voor de werkgroep 'Hoevelaken naar Malawi'. Deze werkgroep bestaat uiteen aantal jongeren van de Ned. Hervormde Gemeente, die zich inzetten voor de Stichting Shadrach Maloka (SSM), met als doel 'onze medemens helpen'. In de zomer van 2012 reizen de jongeren naar Malawi om samen met de plaatselijke bevolking een moeder- en kindkliniek te bouwen. Deze kliniek zal tevens worden uitgerust met een aggregaat voor het oppompen van schoon water en tegen stroomuitval.

Samenzijn

Na de slotwoorden, die afkomstig waren van dominee P.H. van Trigt en het zingen van 'Ere zij God' was er weer een eind gekomen aan dit jaarlijkse dorpsevenement. Een editie zonder grote verassingen waarbij het samenzijn het belangrijkste is. Aangevuld met de gedachte dat kerst het feest van licht en hoop is, kan de organisatie terugkijken op wederom een geslaagde editie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie