Ton illegaal vuurwerk opgespoord

16 december 2011 om 00:00 Nieuws

Rechercheurs van het vuurwerkteam stuitten afgelopen dinsdag 13 december op het vuurwerk na onderzoek naar aanleiding van een melding via Meld Misdaad Anoniem. In een bergruimte onder het dak van het pand werden diverse soorten illegaal knal- en siervuurwerk aangetroffen dat niet aan de Nederlandse veiligheidseisen voldoet. Terwijl de rechercheurs bezig waren met de in beslagname en afvoer meldde de 23-jarige Puttenaar zich. Hij is als verdachte aangehouden. Het illegale vuurwerk zal worden vernietigd.

ARNHEM/NIJMEGEN/NIJKERK/PUTTEN - In een bedrijfspand in Nijkerk heeft het gemeenschappelijke vuurwerkteam van de politieregio's Gelderland-Midden en -Zuid een partij illegaal vuurwerk van een ton in beslag genomen. Een 23-jarige inwoner van Putten werd daarbij aangehouden.

Op schema

Door de inspanningen van het vuurwerkteam van de beide politieregio's is tot dusver ongeveer 5000 kilo (illegaal) vuurwerk in beslag genomen en zijn 21 verdachten aangehouden. Vorig jaar was dat 9000 kilo met in totaal 25 aangehouden verdachten. De verwachting bestaat dat aan het einde van het seizoen medio januari 2012 een soortgelijk eindresultaat zal worden behaald als in 2010, waarmee de inspanningen van het team 'op schema' liggen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie