Teleurstelling in Lelystad over besluit Raad van State

7 december 2011 om 00:00 Nieuws

NIJKERK/LELYSTAD - ,,Er is natuurlijk wel teleurstelling bij het bestuur van Lelystad over het besluit van de Raad van State om het aanwijzingsbesluit voor de luchthaven van Lelystad te vernietigen," zegt woordvoerder Dick Nauta van de gemeente Lelystad. ,,We moeten nu terugvallen op het aanwijzingsbesluit van 2001. Positief voor de bedrijven op de luchthaven is, dat het huidige gebruik mag doorgaan."

Volgens Nauta ziet het gemeentebestuur van Lelystad op redelijk korte termijn wel een nieuw besluit tegemoet. ,,Dat is ook wat de Raad van State vraagt. Een nieuw besluit. De bal ligt nu bij het ministerie. Binnenkort komt het advies van de Alderstafel vrij en dan zal de minister een besluit moeten nemen.`

Geen vlag uithangen

Wethouder René Windhouwer van Nijkerk zal geen vlag uithangen vanwege het besluit van de Raad van State. ,,Wat anderen doen moeten zij weten, maar dat er vliegroutes vanuit Schiphol zullen worden uitgeplaatst is zeker, anders kan Schiphol niet uitbreiden. Dus dit is zeker geen reden om achterover te leunen. Integendeel, we moeten alert blijven."

Windhouwer wil de lobby blijven voortzetten en blijven vasthouden aan het regionaal beoordelingskader. ,,Als ik de uispraak goed lees, dan gaat het vooral om de gevolgen voor mens en milieu. Dat was het punt waarover de Raad van State valt. En dat is ook precies de kwestie waar het voor Nijkerk om draait."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie