PPP komt op voor Dierentehuis Levenslust.

6 december 2011 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - ,,Betalen de gevonden honden en katten uit Nijkerk de prijs van de bezuinigingen?” Die vraag maakt de gemeenteraadsfractie van PPP bezorgd.

,,De tekst van de bezuinigingsvoorstellen van het College deed vermoeden dat door het bezuinigen op de opvang van honden en katten, er eerder tot ruiming zou worden overgegaan. Ruiming is een net woord voor doden.”

Navraag van de fractie bij dierentehuis Levenslust leerde Patricia van der Hurk dat Nijkerk een wettelijke zorgplicht heeft van 14 dagen. Daarna wordt de zorg betaald door Stichting Dierentehuis Levenslust. Tot ruiming wordt alleen besloten bij ernstig lijden van het dier.

In de bezuinigingsvoorstellen wordt gesproken over verlaging van de bijdrage van 8000 euro. Wettelijk gezien kan dit niet, volgens de PPP. Levenslust heeft in 2010 voor 10.344,11 euro gedeclareerd en in 2011 staat de teller voorlopig op ruim 8534,40 euro. PPP-woordvoerder Patricia van der Hurk zal het gemeentebestuur in de commissie Algemeen Bestuur en Middelen, komende woensdagavond om opheldering vragen.

advertentie
advertentie