Eerste thuisverlies handbalheren

6 december 2011 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Als gevolg van een goedgevulde ziekenboeg waren de verwachtingen minimaal. De heren van VOICE/BvB-Groep zouden het zwaar krijgen tegen de bezoekers uit Almere. In Strijland bleef het afgelopen zaterdagavond echter ongekend lang spannend.

Het zich op de tweede plaatse genestelde jonge team van Havas blinkt tot nog toe vooral uit in een snel en bewegelijk handbalspel. Met een uitgedunde selectie is de strategie van de Nijkerkers vooral gericht om dit spel van de tegenstander te voorkomen. Hoewel het handbalniveau bij vlagen te wensen overlaat blijkt de strategie bijzonder effectief. De score loopt op maar geen van de partijen slaagt erin om afstand te nemen.

Na de thee begint de tweede helft met eenzelfde spelbeeld. Het offensieve verdedigingsspel en jeugdige enthousiasme van de bezoekers biedt de thuisclub de kans om met korte passeerbewegingen en schoten uit de tweede lijn bij te blijven in de score. De thuisclub begint zelfs een kans te zien om tot winst te komen.

Met het eindsignaal inzicht kijken de mannen van de VOICE/BvB-Groep aan tegen een achterstand van 1 doelpunt. Het laatste offensief om de punten in Nijkerk te houden pakt echter verkeerd uit. De gretigheid leidt driemaal tot balverlies. De polderbewoners benutten die kansen maar al te graag en bepalen de eindstand daarmee op 23-27. De heren leiden daarmee het eerste thuisverlies in deze competitie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie