Superieur Sparta wint verdiend van NKC'51

6 december 2011 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Vechtlust, wilskracht, inzicht, techniek, veerkracht. Sparta toonde alles in een duel waar het er ook daadwerkelijk om ging. Goed, de ploeg laat op cruciale momenten nog te vaak onnodig punten liggen maar liet zaterdag in ieder geval zien dat men voor niemand bang hoeft te zijn. De uitgesproken titelfavoriet NKC '51 (Nijverdal) ondervond de Nijkerkse dadendrang afgelopen zaterdag avond in een veel te mager bezette Sporthal Watergoor. Slechts op 2 momenten moeten de oosterlingen gedacht hebben dat er wat te halen viel bij Sparta. De ploeg kon namelijk eenvoudig op 1-3 komen (7 minuten) en ook na de rust leek NKC '51 een gaatje te kunnen slaan (8-10) maar even zoveel keren keerde de ploeg van Daniël de Bruijne het tij. De eerder genoemde 8-10 werd in een kwartier zelfs omgebogen naar een 16-11 voorsprong door een, en dat mag gezegd, bij vlagen magistraal Sparta Nijkerk. Aan de hand van een wederom excellerende Ronald van Boven (hij nam met 8 treffers weer bijna de helft van de productie voor zijn rekening) kwamen de gasten er in die periode simpelweg niet aan. Dat het verschil uiteindelijk toch nog werd terug gebracht tot 3 punten (eindstand 19-16) is leuk voor de statistieken maar deed niets meer af een de prestatie van formaat die de Nijkerkers neerzetten.

De Bruijne, met een glimlach die waarschijnlijk tot maandagmorgen op zijn gezicht vastgeroest heeft gezeten, nipte na afloop dik tevreden aan z'n biertje: ,,Ik roep al langer dat mijn ploeg groeit. Eerlijk is eerlijk, dat wordt nog net even te vaak teniet gedaan door onnodig puntverlies. Denk daarbij aan de nederlaag van vorige week tegen SSS. Als we vandaag weer niet hadden gewonnen was door die verliespartij de competitie al weer bijna gelopen geweest. En da's nu precies waar mijn team volwassener in is geworden. In de week ná zo'n echec stáán we er toch weer. En dat nog wel tegen NKC '51. Daar loopt voor een paar jaar aan ervaring in hoor. Maar dat was vandaag toch niet genoeg om Sparta van de winst af te houden. Man, ik ben zó blij en ook zó trots!'' sprak de Ermelose oefenmeester zich uit.

De Bruijne had voor het duel van afgelopen zaterdag heel nadrukkelijk geprobeerd de druk bij zijn ploeg weg te houden. Uiteraard was in het Sparta- kamp wel duidelijk dat een tweede nederlaag op rij bijna dodelijk zou zijn maar had die angst bij zijn team toch goed naar de achtergrond weten te dringen:''Ik heb al eerder gezegd dat ik ook wel weet dat men in Nijkerk eigenlijk een kampioenschap verwacht. Ik blijf echter roepen dat in de klasse waarin we nu uitkomen van alles mogelijk is. NKC '51, Exakwa maar zie ook SSS, allemaal ploegen die noeste plannen hebben. Ik blijf stellen dat we van week tot week moeten bekijken waar we staan. Het spreekt voor zich dat deze winst me natuurlijk meer dan goed past''.

Het is inderdaad een gegeven dat Sparta Nijkerk er beter op staat dan een jaar geleden. Het zou mooi zijn als men deze spelers voor langere tijd in Nijkerk weet te houden. Minstens zo belangrijk is dat de Bruijne zich realiseert dat hij iets moois aan het bouwen is in Nijkerk, het zou eeuwig zonde zijn als hij daar niet wat langer voor zou willen uittrekken. De TC en de Bruijne moeten maar eens snel bij elkaar gaan zitten hoe eerder er duidelijkheid is hoe beter dat voor de ploeg is

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie