Telstar laat dure punten in Elburg

5 december 2011 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN/ELBURG - Telstar heeft zichzelf afgelopen zaterdag een slechte dienst bewezen. In Elburg verloor het onnodig twee punten tegen het vooraf zwak ingeschatte Elburg. Net als Telstar had deze ploeg slechts twee punten verzameld in de voorgaande drie wedstrijden. Er viel dus wat te halen en Telstar kon een mooie stap op de ranglijst maken.

Telstar kwam fel uit de startblokken. Ondanks een gemiste strafworp stond de ploeg van Steven Brink binnen 5 minuten op een 0-3 voorsprong. Door een verdedigende fout in de paalzone kon Elburg ook tot scoren komen en aansluiten. De hele eerste helft wist Telstar deze voorsprong van twee punten te handhaven, ondanks dat beide ploegen moeizaam tot scoren kwamen. Telstar had het moeilijk met de lengte van twee heren van de tegenstander en verspilde daardoor vaak snel de bal. Elburg zette hier lange aanvallen tegenover met een laag rendement. Door persoonlijke fouten aan Telstar-zijde kwam de tegenstander vooral tot scoren vanuit vrije ballen en strafworpen.

Nadat in de kleedkamer deze verdedigende fouten werden benoemd, leek het wel alsof Telstar lamgeslagen aan de tweede helft begon. Binnen enkele minuten nam Elburg voor het eerst in de wedstrijd een kleine voorsprong. Hoewel Telstar tot 11-11 wist mee te scoren, liep het toen al achter de feiten aan. Halverwege de tweede helft sloeg Elburg een gaatje over de streep: 16-19. Waar Telstar in de eerste helft de twee scorende heren van Elburg aan banden legde, lukte dit in de tweede helft niet. Zodoende scoorde Elburg in de tweede helft liefst 14 goals, terwijl Telstar daar aanvallend erg weinig tegenover zette.

Telstar bewijst zich door het verlies een slechte dienst omdat het nu in het rechterrijtje blijft hangen. Daar hoort de ploeg niet thuis en het is zaak om daar zo snel mogelijk weg te komen. Met de lastige uitwedstrijd tegen Dindoa op het programma is er dus genoeg werk aan de winkel voor de ploeg van Steven Brink. De wedstrijd begint zaterdag om 19.40 uur in de Dindoa-hal in Ermelo.