De Pottenbakkerij en Keramiekboetiek

7 december 2011 om 00:00 Ondernemend

Na de meerjarige Ambachtelijke Vakopleiding voor Keramische Technieken in Gouda, die beiden volgden, werken zij nu samen en maken zij de mooiste dingen. Sinds 30 oktober bevindt zich in het pand van Spoorstraat 41a in Nijkerk een keramiekwinkel en -atelier.

NIJKERK - Magda Kleinleugenmors en Esther Scholte van Mast zijn voor zover zij zich kunnen herinneren altijd creatief bezig geweest.

door Maureen van Goethem

Esther maakt over het algemeen wat men noemt gebruiksgoed, zoals serviezen, mokken en bekers en doet dit voornamelijk op de draaischijf. Magda beheerst dit ook maar is daarnaast bezig met allerlei mooie gevormde objecten door middel van handvorm technieken. Samen zijn ze een sterk team om keramiek op verschillende wijzen te benaderen.

Esther: “Kannen, vazen, mokken, schalen, u kunt het vinden in onze winkel of het laten maken. Ook voor opdrachten met uw eigen kenmerk: van een serie mokken tot een compleet servies.” In het winkeltje kunt u terecht voor een uniek cadeau uit ditzelfde atelier kun u ook terecht voor opgeknapte brocante meubeltjes.

Cursus of workshop

Bij De Pottenbakkerij worden cursussen en eenmalige workshops gegeven. De cursus richt zich voornamelijk op handvormen, maar het is ook mogelijk om te draaien op de schijf. Vanzelfsprekend worden de werkstukken ook gedecoreerd en geglazuurd. Speciale workshops zijn er ook voor bijvoorbeeld vriendinnen of teambuilding. Magda: “Dan kun je servies decoreren en glazuren, handvormen maken of draaien op de schijf.”

Niet alleen volwassen maar ook kinderen vinden het vaak heerlijk om te werken met klei. Het is dan ook leuk om je verjaardag met vriendjes of vriendinnetjes al kleiend te vieren.

Open Atelier

Wilt u meer weten, bezoekt u dan het open atelier dat op 10 december plaatsvindt. Van 10.00 tot 16.00 uur kunnen belangstellenden in het atelier komen kijken hoe de dames werken. Daarbij bestaat ook de mogelijkheid zelf te proberen hoe het is om aan de draaischijf te draaien. Wellicht voor u een nieuwe hobby. De koffie en/of thee staat klaar. Wanneer u zich vóór 1 januari 2012 voor één van de cursussen opgeeft, krijgt u de eerste les gratis!

uDe Pottenbakkerij en Keramiekboetiek ‘Ietsje Anders’. Spoorstraat 41a, Nijkerk. www.indepottenbakkerij.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie