Winterfeesten in Nijkerkerveen

5 december 2011 om 00:00 Nieuws

De organisatie hiervan is in handen van Bert van de Kamp, Anja Tiel, Herman Bezembinder, Jeanette Veldhuizen en Ron en Linda Senders. De organisatoren zijn inmiddels druk bezig met de voorbereidingen. Van de Kamp: ,,We spreiden het feest over twee dagen, vrijdag 9 en zaterdag 10 december. Op zaterdag organiseren we veel activiteiten voor kinderen zoals karaoke, schminken, kinderbingo. Verder willen we 25 kramen neerzetten, die ondernemers uit Nijkerkerveen en verenigingen kunnen huren om daar hun spullen uit te stallen. Ook particulieren die hun huisvlijt te koop willen aanbieden, zijn welkom. Er is inmiddels een heuse website, waar alle informatie van het winterfeest is te bekijken en waar mensen zich ook nu nog kunnen aanmelden voor een kraam:  www.nijkerkerveensefeesten.nl.''

NIJKERKERVEEN - Waarin een klein dorp groot kan zijn, de komende twee weken is heel Nijkerkerveen ondergedompeld in sfeervolle Kerstsferen, want er worden maar liefst twee Winterfeesten op twee achtereenvolgende weekenden georganiseerd. Deze week, op vrijdag 9 en zaterdag 10 december, vindt het eerste feest plaats op het terrein van Haro Tuin en Vijver aan de Schoolstraat 28 a in Nijkerkerveen. door Gerrit Steen

Vrijdag

Dit is het programma van het winterfeest Nijkerkerveen, waarvoor de entree gratis is. Kijk op de website voor het laatste nieuws en evt. wijzigingen. Op vrijdag van 18.00 - 21.00 uur is de start van de braderie. Bij de diverse ondernemers en verenigingen is er van alles te koop en te doen. Verder kunt u bij diverse kramen eten en drinken. Het parkachtige terrein is sfeervol verlicht. Vanaf 18.30 uur zal Concordia zijn muziek ten gehore brengen. Om 19.00 uur is de officiële opening door burgemeester Renkema of een van de wethouders. Van 20.00 - 23.30 uur is het feest in de grote tent met onder meer live muziek van zanger/ performer Frans Kas.

Lampionnenoptocht

Vanaf 19.15 uur is het opstellen voor de lampionnenoptocht opstellen, de eerste 300 kinderen krijgen gratis een lampion. Het vertrek is om 19.30 uur, de verwachte eindtijd 20.00 uur. Route: Beginpunt Schoolstraat 28a, Kruising rechtdoor, van Noortstraat, Winkelmanstraat, Westerveenstraat, linksaf Nieuwe Kerkstraat, rechtsaf Dirk Ruitenbeekstraat, linksaf Dirk Ruitenbeekstraat, linksaf Dirk Ruitenbeekstraat, linksaf Jacob de Boerweg, rechtsaf Nieuwe Kerkstraat, Kruising rechtsaf Schoolstraat, eindpunt Schoolstraat 28a. Volgt u ook hier de aanwijzingen van de verkeersregelaars op.

Zaterdag

Om 11.00 uur is de start van de braderie. Bij de verschillende kramen is er van alles te koop en te doen zoals boomzagen, loterij enz. enz. Verder is er ook deze dag weer voor allerlei lekkernijen gezorgd. Kinderen kunnen zich laten schminken. De gehele dag zijn er optredens van Concordia te zien en te beluisteren. Van 13.00 - 17.00 uur is er gratis kinderentertainment en om 13.00 uur is hiervan een spectaculaire opening met vuurspuwen te zien. Verder is er nog zang, handgoochelen en karaoke, kortom een middag plezier voor jonge en maar ook voor oudere kinderen!

Parkeren

U kunt de auto op de daarvoor aangewezen terreinen parkeren. Er wordt een vergoeding van 2.00 euro per auto gevraagd. Verkeer komende uit Amersfoort: weiland aan de Nieuwe Kerkstraat. Verkeer uit de omgeving: Evenementen terrein aan de Nieuwe Kerkstraat. Verkeer komende uit Nijkerk: weiland aan de Vrouwenweg. Parkeren invaliden: nabij het winterfeestterrein Schoolstraat 21 te Nijkerkerveen. Fietsen kunnen op een weiland nabij het winterfeest worden geplaatst. Er zullen tijdens het winterfeest op de locaties diverse verkeerregelaars staan. Volgt u hun aanwijzingen strikt op. Let op: op de Schoolstraat en Nieuwe Kerkstraat geldt een parkeer verbod. Dit zijn aanrij routes bij calamiteiten. Dus houdt deze wegen vrij! Vanaf 17.45 uur zullen er elke 15 minuten busjes bezoekers naar en van het evenementen terrein brengen, lopend kan natuurlijk ook. Om 18.00 uur is het winterfeest afgelopen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie