Dag van de rechten van de mens

1 december 2011 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Op zaterdag 10 december is het de dag van de Mensenrechten. Amnesty International Hoevelaken vraagt op vrijdagmiddag 9 december al aandacht voor 10 december: de Internationale Dag van de Rechten van de Mens. De leden van Amnesty International organiseren die middag een fakkelwake op station Vathorst.

Op diezelfde dag, 9 december, geeft Amnesty International het startschot voor een campagne voor het Midden Oosten en Afrika. Dat gebeurt onder het motto: ,,Laat de Arabische Lente geen illusie worden''.

Het aanschrijven van autoriteiten, met als doel mensenrechtenschendingen te stoppen en politieke gevangenen vrij te krijgen, is nog steeds Amnesty's meest gebruikte actiemiddel.

10 December is de dag waarop in 1948 door de Verenigde Naties de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens is aanvaard. Overal ter wereld worden op en rond deze datum manifestaties voor de mensenrechten georganiseerd. Daarom worden op ook 10 december folders uitgedeeld op de Wiekslag in Hoevelaken. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor de rechten van de mens!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie