Nijkerk ondergedompeld in Dickensiaanse sfeer

7 december 2011 om 00:00 Achtergrond

NIJKERK - Zaterdag 10 december wordt Nijkerk ondergedompeld in Dickensiaanse sferen. In het oude, historische centrum herleven de de tijden van het Londen uit de tijd van de beroemde Engelse schrijver Charles Dickens. En het centrum van Nijkerk is bij uitstek geschikt als decor voor de kerstsfeer uit die tijd.

Ladies, gentlemen en paupers

De ondernemers van uit de Catharinastraat, het Verlaat en de Nieuwstraat hebben de handen wederom ineen geslagen om Nijkerk onder te dompelen in een ouderwetse kerstsfeer. De winkeliers hebben hun zinnen gezet op een supergezellige wintermaand. Uiteraard komt de kerstman langs, ondersteund door twee kerstmeisjes. Zelfs de vrekkige Ebenezer Scrooge heeft aangekondigd aanwezig te zijn. Scrooge is bekend uit de Christmas Carol van Charles Dickens en veranderde in één nacht van een schraperige zakenman in een gulle Kerstvierder.

Mocht het die dag een beetje kil zijn, dan kan men zich warmen aan knapperende vuurkorven, al moet er wel uitgekeken worden voor plaatselijke sneeuwbuien.

Af en toe krijgt de bezoeker het idee even terug te zijn in de tijd als er deftige dames en heren, zwervers en schoorsteenvegers door de straten lopen. Bij de schoenenwinkel op het Verlaat is er zelfs de mogelijkheid om ouderwets schoenen te laten poetsen.

Groter

Dit jaar is de Kerstmarkt groter dan ooit. Want niet alleen de Catharinastraat, het Verlaat en de Nieuwstraat worden gekenmerkt door de typische kerstsfeer. En passant wordt het hele Plein in beslag genomen. Met kramen. Met meer entertainment.

Een ritje met de Arreslee door het centrum maakt het nog sfeervoller. De paarden staan al te trappelen in hun stal om aan de slag te gaan en bezoekers een unieke blik te geven op het historische centrum van Nijkerk. Het plaatselijke fanfarekorps, NSFC verzorgt optredens met het grote orkest van het korps, maar ook het jeugdorkest geeft een proeve van hun kunnen.

advertentie
advertentie