Sfeervol Adventsconcert Nijkerk

7 december 2011 om 00:00 Achtergrond

Voor dit concert heeft het mannenkoor echte topsolisten aangetrokken, zoals: Evelien Keesmaat, saxofoon; Hendrie Westra, marimba en slagwerk; Jantine Kalkman, trompet; Gezinus Veldman, vleugel; Wim Magré, orgel en baritonsolist Rob van Surksum.

NIJKERK - Op donderdag 15 december geeft het Christelijk Streekmannenkoor Noord-West Veluwe Nijkerk, met meer dan 130 zanger, zijn traditioneel Adventsconcert in de Kruiskerk aan de Venestraat te Nijkerk. Dirigent Martin Mans heeft voor deze avond, die om 20.00 uur begint, weer een prachtig en sfeervol programma samengesteld: van Nederlandstalige tot anderstalige advents- en kerstliederen en andere prachtige liederen.

Evelien Keesmaat begon al op tienjarige leeftijd met saxofoon spelen. Ze kwam terecht bij de plaatselijke fanfare en ontwikkelde steeds meer een passie voor de muziek. Ze speelt in een vaste band, genaamd Lucy & the Man, en is verder actief in verschillende muzikale projecten.

Slagwerker Hendrie Westra studeerde aan het Conservatorium van Leeuwarden en Groningen. Naast zijn uitvoerende werkzaamheden is Hendrie werkzaam als slagwerkdocent aan de muziekschool ‘Opus 3’ te Dokkum, ‘Centrum voor de Kunsten/Ritmyk’ te Sneek en aan zijn privé muziekschool in Zwaagwesteinde.

Op haar negende kreeg Jantine Kalkman haar eerste trompetles en op haar tiende haar eigen trompet. Vanaf 2003 speelt ze mee in de orkesten van de plaatselijke muziekvereniging Concordia. Jantine heeft al aan diverse cd-opnames in binnen en buitenland haar medewerking verleend.

Gezinus Veldman studeerde piano bij Pierre Ruhlmann aan het conservatorium te Enschede en volgde improvisatielessen bij Louis van Dijk. Hij is actief als solist en begeleider van vele koren en solisten met tal van concerten in binnen- en buitenland en is als zodanig te beluisteren op een groot aantal cd’s waaronder enkele solo cd’s.

Wim Magré studeerde orgel bij Willem Hendrik Zwart. Bekwaamde zich aan het Zwols Conservatorium te Zwolle waar hij hoofdvak orgel studeerde bij Dorthy de Rooy. Als organist is hij verbonden aan de Gereformeerde kerk te Doornspijk en de Alle-dagkerk (Engelse kerk aan het Begijnenhof) te Amsterdam. Wim Magré maakte een zestal tournee’s naar de VS en Canada.

De bariton Rob van Surksum voltooide zijn zangstudie in 1989 aan het Hilversums Conservatorium. Sinds 1992 maakt hij deel uit van het freelance-koor van de Nederlandse Opera. Sinds 2006 maakt de bariton deel uit van het operagezelschap The Dutch Opera Singers.

Het Ensemble van het mannenkoor, is inmiddels een vast element in de concerten van het koor. De uitstekende kwaliteit van het ensemble heeft al tot veel enthousiaste reacties geleid.

u Kaarten voor dit unieke concert zijn alleen in de voorverkoop verkrijgbaar. De kaarten zijn voor € 12,00 per stuk verkrijgbaar bij de leden van het koor; verder in Nijkerk bij: Boekhandel Den Hertog, Drogisterij Engel en Bakkerij Van Koot; in Nijkerkerveen bij J. de Groot, Van Rootselaarstraat 16. In Spakenburg bij: Boekhandel Het Baken, De Ziel 21.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie