Cheques van Evenementendag uitgereikt

29 november 2011 om 00:00 Nieuws

Liefst acht goede doelen blij gemaakt

NIJKERKERVEEN - Op vrijdagavond 24 november werd in zaal Condordia te Nijkerkerveen de opbrengst van bijna € 5.000,- van de Evenementendag, die op 10 september gehouden werd, onder een aantal instellingen (goede doelen) verdeeld. Waarin een klein dorp groot kan zijn, dat bewezen de organisatoren van de Evenementendag dit jaar al weer voor de zesde keer. door Gerrit Steen

Voorzitter Gerard van de Bunt reikte maar liefst acht cheques uit aan vertegenwoordigers van de volgende instellingen: EHBO Nijkerkerveen (375 euro), zangvereniging Halleluja (375 euro), kinderhospice Achterveld (375 euro), zendingsproject Brazilië (375 euro), stichting Tsjernobyl (375 euro), diaconie Eben Haezerkerk (750 euro), kerkvoogdij Eben Haezerkerk (750 euro), Hervormde Kerk (1.500 euro).

Minder publiek

In zijn woord vooraf bedankte de voorzitter de vele sponsors en de vele vrijwilligers die hun medewerking aan het evenement verlenen. Jammer vond hij wel dat de opbrengst van het evenement beduidend minder was dan vorig jaar, toen werd er ruim 11.000 euro voor de goede doelen opgehaald. Van de Bunt: ,,Met zorg werden dit jaar de weerberichten gevolgd, wordt het droog of nog natter dan 2010? In goed overleg werd vervolgens voor drainage gekozen, dat was een gouden greep, iedereen kon nu met schoenen op het veld. Helaas hadden de vele bezoekers uit 2010 waarschijnlijk nog de schrik van natte voeten in hun hoofd, de opkomst was dit jaar helaas een stuk minder. Daarnaast waren er extra kosten: de drainage moest worden betaald, evenals de dranghekken. Verder waren er loonwerkerkosten en waren er minder sponsorinkomsten.''

Andere locatie

Van de Bunt: ,,Zo zien we dat een Evenementendag per jaar veel in opbrengst kan verschillen. Belangrijk is de dure posten hierin niet te laten stijgen, of te overwegen met goedkopere middelen een dag te organiseren. De Evenementendag is opgericht voor het dorp, om samen een gezellige dag te hebben en tevens anderen steun te geven. Binnen het bestuur hebben we dit besproken, maar zijn niet tot overeenstemming gekomen voor 2012. Dat is de reden dat ik, samen met nog twee andere bestuursleden, afscheid neem van de Stichting Evenementendag. De volgende evenementendag zal (waarschijnlijk) in het voorjaar van 2012 plaatsvinden op een andere locatie, de exacte datum wordt nog nader bekend gemaakt.'' Nadat de cheques waren uitgereikt bleven de aanwezigen nog gezellig bij elkaar onder het genot van een hapje en een drankje.

Dominees

Ook dit jaar boden op de Evenementendag de dominees de strijd met elkaar aan, waarbij ds. Versteeg zijn debuut maakte. Ds. L.W. van der Sluijs, die vorig jaar nog met een neuslengte won van ds. J.P. Helder, moest dit jaar zijn meerdere erkennen in zijn collega's. Ds. Helder won dit jaar afgetekend met een afstand van 79.0 meter, tweede werd ds. Versteeg (53.99 m) en derde ds. Van der Sluijs (53.54 m.).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie