Leerlingenbouwplaats op de Terrassen in Nijkerk

29 november 2011 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Nijkerk heeft op de Terrassen een officiële leerlingenbouwplaats. Dinsdag 29 november namen wethouder Geert Horst en Erik Vos, directeur van Vos & Teeuwissen, samen de leerlingbouwplaats in De Terrassen in Nijkerk officieel in gebruik. Vos & Teeuwissen plaatst, in samenwerking met de gemeente Nijkerk, een aantal leerlingen van het Corlaer College in Nijkerk en SBRA in Amersfoort, op deze bouwplaats.

Een leerlingbouwplaats is een volwaardig bouwproject waar leerlingen, die een opleiding in de beroepsbegeleidende leerweg volgen, zelf alle bouwkundige werkzaamheden kunnen uitvoeren. De leerlingen zullen een klein onderdeel van het  totale project helpen uitvoeren. Van belang is dat de leerlingen op de bouwplaats ervaring kunnen opdoen met alle onderdelen van hun opleiding en dat zij met meerdere leerlingen op de bouwplaats aan het werk zijn. 

Deze leerlingen werken onder leiding van gecertificeerde leermeesters van Vos & Teeuwissen, al ruim 13 jaar een erkend leerbedrijf. Zij leiden de leerlingen op en zijn verantwoordelijk voor de kwaliteit van het werk. Zo is de kwaliteit van het project gewaarborgd. Uitgangspunt hierbij is dat het investeren in de jeugd, investeren in de toekomst is. Woningstichting Nijkerk, opdrachtgever van 24 huurwoningen in De Terrassen fase 3, onderschrijft het belang van dit initiatief.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie