Sigma formulierenhulp: Laat geen geld liggen

29 november 2011 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Sigma, de Nijkerkse organisatie voor vrijwilligerswerk en ouderenondersteuning, wijst er in een persbericht op dat aan het eind van het jaar veel mensen weer hun zaken op orde moeten brenegn als het gaat om huur- en zorgtoeslag. Sigma wil daarbij behulpzaam zijn onder het motto: Laat geen geld liggen.

Aan het eind van het jaar moeten wijzigingen aan de belastingdienst worden doorgegeven over de huurtoeslag en de zorgtoeslag. Er kan ook geld blijven liggen door geen beroep te doen op sociale regelingen van de gemeente. De regeling sport, cultuur en vorming is een regeling van de gemeente Nijkerk. Mensen met een laag inkomen kunnen een bijdrage van de gemeente ontvangen, zodat financiële beperkingen deelname aan sportieve of sociale culturele activiteiten niet in de weg hoeft te staan. De bijdrage bedraagt maximaal € 150,-- per gezinslid per kalenderjaar. Om voor het jaar 2011 nog in aanmerking te komen, moet u de aanvraag indienen voor 31 december 2011.

Ook voor ziektekosten heeft Nijkerk voor mensen met een minimum inkomen een collectieve zorgverzekering bij Agis afgesloten. De vergoeding is ruimer en daarnaast draagt de gemeente bij in de kosten van de aanvullende verzekering 4,60 euro per maand. Vóór 1 januari 2012 moet de huidige verzekering zijn opgezegd en kunnen mensen overstappen naar deze collectieve ziektekostenverzekering.

Meer informatie

Voor meer informatie of om samen met u te bekijken of u ergens voor in aanmerking komt, kunt u bellen of mailen voor een afspraak. Het telefoonnummer is 033-2474835 of per mail mrustenhoven@sigma-nijkerk.nl.

Ook kunt u binnenlopen op de spreekuren bij Sigma op iedere dinsdag van 9:00 tot 10:30 op het kantoor van Sigma, Oosterstraat 7 te Nijkerk.

Iedere donderdag van 9:00 tot 10:00 op kantoor van Sigma in de Stoutenborgh , Sportweg 25 in Hoevelaken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie