Vluchtelingenwerk verhuist naar Tuinhuis

29 november 2011 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Stichting VluchtelingenWerk Midden Gelderland locatie Nijkerk is vanaf donderdag 1 december gehuisvest in het UVV-centrum 'Het Tuinhuis' aan de Frieswijkstraat 97. Het informatie- en adviespunt van VluchtelingenWerk is drie dagdelen per week geopend. In Nijkerk vestigen zich per jaar 23 vluchtelingen.

door Belinda van der Horst

Marlies Snijders, leidinggevende aan vrijwilligers, Barneveld, Scherpenzeel en Nijkerk, vertelt dat VluchtelingenWerk een ruimte huurde bij Maatschappelijk Werk aan de Venestraat. Aangezien Maatschappelijk Werk verhuisde naar een andere locatie werd de huur opgezegd. ,,We zijn een jaar bezig geweest om een geschikte ruimte te vinden, '' zegt ze. Het toeval wil dat VluchtelingenWerk vroeger ook een ruimte in het UVV-centrum huurde maar daar uit haar jasje groeide. ,,We zijn blij dat we weer in het UVV-centrum terecht kunnen ook al moeten we qua ruimte wel inschikken,'' aldus Marlies.

Raakvlak

,,VluchtelingenWerk is weer 'thuis','' zegt Gerrit van Binnendijk, algemeen adjunct van de Unie van Vrijwilligers. ,,We vinden het fijn dat we hen huisvesting kunnen bieden. Ons budget is beperkt. Het is belangrijk dat we inkomsten uit onderverhuur kunnen genereren. Zowel de UVV als VluchtelingenWerk hebben een maatschappelijk raakvlak. We werken met vrijwilligers. Dat geldt ook voor Seniorweb, die bij ons ook een ruimte huurt.''

Vrijwilligers

,,In Nijkerk vestigen zich per jaar ongeveer 25 vluchtelingen. VluchtelingenWerk begeleidt vluchtelingen, die vanuit asielzoekerscentra komen, en zich zelfstandig vestigen. Er wordt ondermeer hulp geboden bij financiën, school, opleiding en taal. De begeleiding duurt een half jaar. In overleg met de gemeente kan dat langer duren,'' vertelt Marlies. De vluchtelingen worden door vrijwilligers bijgestaan.

Het informatie- en adviespunt van VluchtelingenWerk is drie dagdelen per week geopend: op maandag van 10.00 - 11.00 uur, op woensdag van 19.00 - 20.00 uur en op donderdag van 13.30 - 14.30 uur.

u Informatie: te.: 033 - 2451022 of e-mail:nijkerk@svmg.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie