Hoevelaken wint tweede helft van Otterlo

28 november 2011 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN/OTTERLO - Na een rust van drie werkweken begonnen Hoevelaken en Otterlo zaterdag om drie uur aan de tweede helft van de wedstrijd, die op 5 november geen herstart kreeg vanwege een kuitblessure van de dienstdoende scheidsrechter. In het restant, dat voor zaterdag overbleef, hadden Otterlo en Hoevelaken dezelfde belangen: via een goed resultaat proberen afstand te nemen van de onderste regionen. Hoevelaken was daarin succesvoller dan de thuisclub, getuige de ruime overwinning. Vincent van Vliet, Jelle Groosjohan en Ruud Kassenaar maakten van de 0-0 ruststand een 3-0 overwinning, waarmee Hoevelaken weer een plaats stijgt op de ranglijst.

Hoevelaken gebruikte de lange rust om twee goede wedstrijden af te leveren tegen de koplopers VIOS Vaassen en VVOP. Ondanks het goede spel hielden de mannen aan deze entr'acte slechts één punt over. Otterlo daarentegen bond Stroe en Oene aan de zegekar en zette daarmee de weg omhoog in. De gastheren konden die lijn zaterdag niet doortrekken, terwijl de mannen van Jan van den Heuvel het opnieuw wisten op te brengen om middels hard werken en met overleg te voetballen de tegenstander hun wil op te leggen. Op het met de nodige kuubs zand bestrooide veld creëerde Hoevelaken geen uitgespeelde kansen, maar kwam het na ruim een kwartier wel op voorsprong via een afstandschot van Vincent van Vliet. De treffer voelde als een bevrijding. Het noodzaakte Otterlo direct om aanpassingen te doen, maar door het gehaaste spel had het inbrengen van de extra spits geen waarde. De geconcentreerd spelende Hoevelakense defensie gaf geen kansen weg en zag aan de andere kant van het veld Jelle Groosjohan met een oogstrelend doelpunt de score verdubbelen. Op de rand van het strafschopgebied nam hij de bal met een halve draai op zijn minder sterke rechter pantoffel om de doelman in verbijstering achter te laten. De kers op de taart was voor Ruud Kassenaar, die vijf minuten voor tijd mocht invallen voor Erik van de Lagemaat en drie minuten later een goede aanval doeltreffend afrondde. De score had daarna nog hoger kunnen uitvallen, maar Jan Weyn kon net niet genoeg kracht aan de bal geven om een succesvolle voorzet af te leveren. De situatie werd vanaf de kant met een ontspannen glimlach bekeken, want de belangrijke buit was al lang binnen. De drie punten zaten in de knip, waardoor Hoevelaken vol vertrouwen kan toewerken naar de thuiswedstrijd van komende zaterdag tegen Swift.