Surfdames blijven verrassen

28 november 2011 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Het eerste damesteam van volleybalub Surf blijft verrassen. Afgelopen zaterdag werd het derde damesteam van HSC eenvoudig aan de kant gezet, waardoor de koppositie een voldongen feit is.

De eerste set begon nog spannend. HSC viel sterk aan maar de verdediging van Surf zat er steeds goed bij, waardoor de rallies erg lang waren. Met name door snoeiharde aanvallen van Sandra van Ginkel werden veel punten gepakt. De hele set stond het de gehele tijd 1 punt verschil waardoor het uiteindelijk 25-25 werd. Maar Surf wist met een goede service en aanval de set te winnen.

De tweede set startte net als de eerste en ging dus gelijk op tot 7-7. HSC liep vervolgens even uit maar Surf pakte die voorsprong weer af bij 15-15, mede door een een mooie ace door Tessa van Eijs. Vervolgens gaven twee mooie servicereeksen van Annemarie van Tamelen en Gemma van der Woerd, de uiterst stabiele verdediging van Sandra van Ginkel én de onverwoestbare aanvallen van Sara van de Pol de overwinning: 25-17!

De derde set begon slap en hikte Surf snel tegen een achterstand. Maar wederom door een goede servicereeks van Gemma van der Woerd en Tessa van Eijs werd dit weer eenvoudig ingehaald. Door slimme aanvallen en goede verdediging werd ook deze set in een overwinning omgezet 27-25.

De vierde set was HSC kapot gestreden en zag het niet meer zitten. Suzanne van de Brink serveerde de set bijna helemaal in haar eentje uit en het werd 25-11, dus een riante 4-0 overwinning.