Van Welij van alle (auto)markten thuis

30 november 2011 om 00:00 Ondernemend

Voordat hij deze stap waagde heeft hij bij verschillende dealers, Volvo, Opel, VW/Audi, BMW en Renault, in de wijde regio gewerkt. Dick heeft zichzelf opgewerkt van magazijnmedewerker, verkoper, verkoopleider tot adjunct directeur verkoop.

NIJKERK - Dick van Welij (50) had al jaren een diepgewortelde wens om voor zichzelf te beginnen. Hij greep zijn kans toen hij een geschikt pand kreeg aangeboden.

door Maureen van Goethem

,,Sinds mijn jeugd was ik al geïnteresseerd in auto’s. Mijn eerste auto was een Daf, heel nostalgisch. Maar daar reed ik vrijwel direct de sloot mee in. Het was gauw gedaan met de Daf, een radiozender zoeken tijdens het rijden bleek niet zo’n goed idee.”

Nadat Dick de sleutel van het pand kreeg, moest er nog wel het wat opgeknapt worden. Vanaf begin april is het autobedrijf voor in- en verkoop van nieuwe en gebruikte personenauto’s en lichte bedrijfswagens, operationeel. Niet alleen voor in- en verkoop kunt u bij Dick terecht, maar ook voor een APK keuring, winterbanden, schadeafhandelingen en allerhande accessoires.

Dick bemiddelt ook in andere auto’s. ,,Wanneer iemand een speciaal merk of type wil hebben, dan kan ik gaan onderzoeken of zo’n auto nog ergens leverbaar is. Dan meld ik dat aan de klant en kan ik de opdracht krijgen om te bemiddelen. Zelfs kan ik dan met de klant meegaan om de betreffende auto van dichtbij te bekijken.”

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u uw auto graag wilt verkopen zonder alle beslommeringen. Ook dan kunt u uw auto bij Van Welij in de showroom zetten. ,,Een nieuwe service van ons waarbij wij alles uit handen nemen,” zegt Dick. ,,Geen tijdrovend gedoe meer, geen vage kopers aan de deur en proefritjes die u niet uitkomen, geen rompslomp rond betaling en overschrijving. En vooral: geen verkoopprijs waar u eigenlijk toch niet zo tevreden over bent.”

De passie van Dick zit niet alleen in de auto’s zelf. Een voldane klant is voor hem belangrijker dan de verkoop zelf. ,,Ik houd niet van mooie praatjes, maar juist van een eerlijk en open advies zodat de klant graag bij mij terug komt. Daarnaast hanteer ik het Bovag certificaat voor de juiste service en garantie. Daar moet ik wel wat voor doen. En dat heb ik er graag voor over.”

uAutobedrijf Van Welij. Beurtschipper 14c, Nijkerk. Tel. 2466241. www.autobedrijfvanwelij.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie