Nieuw: Osteopathiepraktijk Nijkerk

23 november 2011 om 00:00 Ondernemend

Robbert is in 1999 afgestudeerd als fysiotherapeut waarna hij ongeveer na vijf jaar zijn expertise wilde uitbreiden. Hij kwam terecht bij de 6-jarige opleiding Osteopathie aan het Sutherland College in Amsterdam. Daar heeft hij in juni van dit jaar zijn diploma behaald.

NIJKERK - De in Nijkerk opgegroeide Robbert van de Veen is juni jongstleden gestart met zijn eigen praktijk: Osteopathiepraktijk Nijkerk.

door Maureen van Goethem

Wat is osteopathie eigenlijk? Een behandeling door een osteopaat is vaak een grote bevrijding. Een osteopaat kan klachten verhelpen die al geruime tijd spelen en die soms zelfs onoplosbaar lijken. Dit gebeurt zonder medicijnen of apparatuur. Osteopathie is een manuele onderzoek- en behandelmethode van alle weefsels en organen van het lichaam, op beweeglijkheid en onderlinge relaties.

Robbert: “Alle systemen in het lichaam werken mee om het gezond te houden of om een ziekte te lijf te gaan. Functioneert een deel van het lichaam niet goed, dan beïnvloedt dat ook de rest.” Robbert benadert het lichaam daarom als één geheel. Als een deel van het lichaam niet goed kan bewegen, dan kan dat klachten veroorzaken. Omdat alle weefsels met elkaar in verbinding staan, kan pijn uitstralen naar andere delen van het lichaam. “Ik onderzoek waar in het lichaam de beweging hapert en herstel de samenwerking tussen de verschillende weefsels,” gaat Robbert verder. “Daardoor kan ik de mogelijke oorzaak van een klacht vinden, waar andere behandelaars die niet vonden; Soms in een ander deel van het lichaam dan waar de klacht optreedt.”

Intake

Bij een intake zal Robbert u een aantal vragen stellen waarbij naar uw klachten wordt gevraagd. “Deze informatie is belangrijk voor mij. Hierdoor kan ik het ontstaan van uw klacht onderzoeken en een mogelijk verband met andere klachten leggen.”

Aansluitend volgt het onderzoek waarbij Robbert met de handen zal onderzoeken hoe het met de beweeglijkheid van het lichaam is gesteld. “Wanneer dit allemaal bekeken is en het onderzoek is afgerond wordt er een diagnose gesteld. Ik zal in een behandeling proberen de oorzaak van de klacht weg te nemen, in de verwachting dat daarmee het lichaam in staat gesteld wordt zichzelf verder te herstellen.”

uOsteopathiepraktijk Nijkerk. Van ‘t Hoffstraat 36 in Nijkerk. Tel.: 06-43084373. www.osteopathienijkerk.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie