Nieuw tekstbureau Ben Tekstschrijver

9 november 2011 om 00:00 Ondernemend

Met deze zinnen opent de website van Ben Tekstschrijver, het tekstbureau van Ben de Graaf. “Een goede tekstschrijver zet woorden zo neer dat melodie en ritme ontstaat, zoals een componist dat doet met muzieknoten. En waar is de tekst voor bedoeld? Mensen achter een beeldscherm lezen bijvoorbeeld geen lange teksten. De kunst is dan om in een paar zinnen alles te zeggen.”

HOEVELAKEN - Iedereen kan een liedje zingen, maar niet iedereen is een zanger. Iedereen kan een tekstje schrijven, maar niet iedereen is een tekstschrijver. Dat is een vak. Mijn vak.

Door Maureen van Goethem

Ben de Graaf heeft ruim dertig jaar in de zorg gewerkt, eerst als fysiotherapeut. Toen hij nog als fysiotherapeut werkte, ontstond zijn passie voor journalistiek en tekstschrijven. In zijn vrije tijd maakte hij jarenlang artikelen en cartoons voor het Hoevelakens Nieuwsblad en later De Stad Nijkerk. Ook is hij auteur van het boek ‘Dit onbebouwd en onnut land (Hoevelaken toen en nu)’.

Al snel viel zijn schrijverstalent op in het ziekenhuis waar hij werkte en werd hij gevraagd op de communicatieafdeling te komen werken. Begin dit jaar startte hij zijn eigen tekstbureau. “Opdrachtgevers kunnen mij benaderen voor alle professionele teksten, bijvoorbeeld voor bedrijfsbrochures, flyers, webteksten, jaarverslagen, persberichten, artikelen voor bladen en verslagen van congressen. Ook kan ik meedenken over een slogan. Ik maak teksten waar zorg aan is besteed.”

Fouten

De Graaf ziet het met teksten vaak misgaan. Een startende ondernemer bijvoorbeeld die een website laat bouwen en aan het eind zelf wat tekstjes in elkaar sleutelt. Daarmee kan zijn professionele website ineens een klungelig uithangbord worden van zijn nieuwe bedrijf. Of een flyer die hij in de bus kreeg, met meer dan veertig spelfouten erin. De Graaf: “Dat is niet professioneel. Een goede tekst betaalt zich terug.”

Column

De Graaf plaatst elke maand een column op zijn website (op de pagina Ben Blog). Deze columns hebben meestal een verbinding met taal, tekst of communicatie. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website www.bentekstschrijver.nl. Ze krijgen dan elke keer via e-mail een bericht.

Ben Tekstschrijver

Anjerlaan 12

Hoevelaken

Tel.: 06-44656945

www.bentekstschrijver.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie