Overname bij Buijtenhuis

2 november 2011 om 00:00 Ondernemend

In de tachtiger jaren werd ook een aantal werkzaamheden toegevoegd, waaronder gladheidsbestrijding, straatvegen, onkruid borstelen en bermonderhoud voor de gemeente Nijkerk en grondwerk in de bouw. Robert: “Dit gebeurde in hoofdzaak als aanvulling op het seizoensgebonden loonwerk.”

NIJKERK - Tweebroers, Robert (26) en Arjan (32) Buijtenhuis hebben het familiebedrijf van hun vader Kees Buijtenhuis overgenomen. Buijtenhuis BV werd in 1971 opgericht en een paar jaar later werd het uit 1938 stammende Nijkerkse bedrijf Waaijenberg overgenomen. Dit bedrijf richtte zich met name op de Veluwe. Door deze overname werden de activiteiten en het werkgebied die het bedrijf rondom Soest had behoorlijk uitgebreid. Het bedrijf stond onder meer bekend als agrarisch loonbedrijf.

door Maureen van Goethem

Doordat de werkzaamheden zich steeds meer richtten op de Veluwe verhuist het bedrijf begin jaren negentig definitief naar de Beulekamperweg, alwaar het zich nog steeds bevindt.

Overname

Arjan en Robert hebben na de middelbare school eerst een paar jaar andere dingen gedaan, maar kwamen na verloop van tijd toch weer naar huis terug. Daar bleek dat zij goed en graag samenwerken met elkaar. Daarom hebben de broers begin dit jaar de zaken in handen gekregen en kunnen hun ouders genieten van wat meer vrije tijd. “Onze moeder, Beppie, is toch nog geregeld in het kantoor te vinden om de financiële papieren af te handelen,” gaat Arjan verder. “Vaak samen met Robert, die veel van cijfertjes weet. Vader Kees is regelmatig te vinden op de tractor, om hier en daar nog wat hand- en spandiensten te verrichten. Hij kan het nog niet laten.”

Uitbreiding machinepark

Inmiddels heeft het bedrijf een behoorlijke klantenkring opgebouwd van overheid tot de bouwsector. Dit komt ook omdat het wagen- en machinepark is uitgebreid met groot en gespecialiseerd materieel. Arjan: “Wij houden ons op dit moment in hoofdzaak bezig met grondverzet, onderhoud verhardingen, bermonderhoud en verreikers. Verreikers kunnen wel tot 25 meter de hoogte in. Hierdoor kunnen wij met de bijbehorende hulpstukken ook pallets, grondbakken en meer verplaatsen op verdiepingen bijvoorbeeld. Daarnaast hebben wij eerder dit jaar een extra dieplader aangeschaft voor het transport van onze machines.”

Grondwerk

Met een team van experts die Buijtenhuis in dienst heeft is het bedrijf van alle markten thuis. Robert: "Naast het grote werk vegen wij ook nog steeds straten, fietspaden en bedrijventerreinen. Bedrijven en particulieren kunnen ons daarvoor en voor grondwerk nog steeds inhuren."

En met het oog op de komende winter staat Buijtenhuis Nijkerk BV weer in de startblokken om 24/7 gladheid te bestrijden.

Buijtenhuis Nijkerk Beulekamperweg 4, Nijkerk Tel. 033-2456299 www.buijtenhuis.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie