Onbegrijpelijk verlies tegen hekkensluiter Zeewolde

31 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

NIJKERKERVEEN - In een zeer matig duel heeft Zeewolde verrassend gewonnen van Veensche Boys. Op het sportcomplex aan de Westerveenstraat werd het 0-2. Veensche Boys leek zelfvertrouwen te hebben gewonnen naar aanleiding van de ruime overwinningen op Roda zaterdag (4-3), Roda zondag (6-4) en KHC (3-4), maar wat zij zaterdag op de voetbalmat neerlegden was ver beneden het niveau van de ploeg uit Nijkerkerveen.

Laagvlieger Zeewolde had nog geen enkele punt behaald. Het zou dus een makkelijk middagje moeten worden voor de ploeg van interim trainer Mark Iesberts. Maar het pakte anders uit. In de eerste helft was het voor beide teams aftasten en posities bepalen. Veensche Boys had de overhand maar tot daadwerkelijke kansen, met uitzondering van een naastgeschoten bal van Jan Struijk, kwam het niet. Zeewolde wist zodanig te storen en het spel te ontregelen dat Veensche Boys eigenlijk nooit kon excelleren. Het spel werd bovendien erg kort gehouden door scheidsrechter Beltman waardoor de verwachting werd uitgesproken dat de strijd pas in de tweede helft zou losbranden. Na rust werd de ommekeer echter niet in werking gezet. Zeewolde bleef aanzetten met mooie counters en het werd pas echt een nachtmerrie, nadat de polderbewoners een penalty kregen toegewezen. Het was Raymond Fafie die doorbrak en zijn inzet met de hand van verdediger Bert Ruitenbeek gestopt zag in het zestienmetergebied. Aanvoerder Gary Watson benutte daarop de strafschop door de bal rustig in de linkerhoek in te schieten. Acht minuten voor tijd deed Zeewolde een schepje erbovenop toen Vincent van der Heide uit vermeend buitenspel de 0-2 wist te scoren. Zo won Zeewolde haar eerste wedstrijd, op gras nog wel en behaalde haar eerste punten, zodat ze van die akelige laatste plek af is.