Tweede bekerduel eindigt in winst voor ZVV Sparta

31 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - ZVV Sparta heeft afgelopen vrijdag betrekkelijk eenvoudig gewonnen van FC Anatolia. In sporthal De Koploper in Lelystad, waar voor de wedstrijd een minuut stilte werd gehouden voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije, scoorden de Nijkerkers op de juiste momenten en gingen er zo vandoor met de drie punten.

Waar FC Anatolia het meeste balbezit had en een aantal grote kansen mistte, was het ZVV Sparta dat handig gebruik maakte van de ruimte die het werd geboden door de tegenstander. Tekenend hiervoor was het eerste kwartier van de wedstrijd en de eerste twee doelpunten die in deze periode vielen. Aande 0-1 van Rachid Boughalabging een mooie dieptepass in de ruimte van Serkan Albayrak vooraf. Het tweede doelpunt van Sjaak Termaaten kwam voort uit een individuele actie van Termaaten zelf, waarbij hij binnendoor ging bij zijn tegenstander, alwaar hij een zee van ruimte had om aan te leggen voor de 0-2.

Als een bevrijding voelde dat doelpunt voor Termaaten. Een half jaar was hij uit de roulatie geweest vanwege vocht in zijn scheenbeen, veroorzaakt door te lang doorlopen met een kneuzing aan zijn enkel. Na een aantal trainingen maakte hij deze wedstrijd zijn eerste speelminuten en bekroonde hij zijn rentree met een doelpunt. ,,Het was al een heerlijk gevoel om mijn eerste minuten te maken, maar ook nog een doelpunt maken was extra lekker'', aldus Termaaten na de wedstrijd. De Nijkerkers misten deze wedstrijd sowieso een aantal vaste krachten. Jeroen De Kunder was nog geblesseerd en Brahim Elajjouri had werkverplichtingen, waardoor de Spartanen aantraden met maar twee wissels.

Terug naar de wedstrijd. Na de 0-2 zakte ZVV Sparta terug op de eigen helft om vanuit een compacte verdediging de Lelystedelingen te bestrijden. FC Anatolia had het hier moeilijk mee. Het creëerdewel degelijk een aantal kansen, maar telkens stond de prima keepende Hendry Timmer of de paal een doelpunt in de weg. Het doelpunt dat FC Anatolia maakte vlak voor rust kwam voort uit een overtal situatie. Boughalab was naar de kant gestuurd na een licht vergrijp en gedurende deze twee minuten maakte FC Anatolia de 1-2.

Dit doelpunt gaf Anatolia vertrouwen om in de tweede helft door te gaan. Maar in plaats van dat de 2-2 werd gemaakt, was het direct na rust Rene Kamphorst die, zij het met enig fortuin, de 1-3 op het scorebord zette. De thuisspelende ploeg kon dus weer op jacht naar de aansluitingstreffer en kreeg hiervoor diverse kansen. Het ontbrak de Lelystedelingen echter aan scherpte. Een aantal maal stonden spelers van FC Anatolia geheel vrij bij de tweede paal, maar de doelpogingen die daaruit voortkwamen verdwenen telkens aan de verkeerde kant van de paal.

ZVV Sparta hield zodoende betrekkelijk eenvoudig stand en liep 10 minuten voor tijd zelfs uit naar een 1-4 voorsprong. Ditmaal stond FC Anatolia met een man minder op het veld en wisten de Spartanen via Boughalab de marge te vergroten. De mannen uit Lelystad gingen hierna alles of niets spelen door een meevoetballende keeper in te brengen. ZVV Sparta had hier de eerste paar minuten duidelijk moeite mee en wist zich even geen raad met deze 'man meer'. Dit resulteerde al vrij snel in de 2-4, maar verder dan dat ene doelpunt kwam de ploeg uit Lelystad niet.

ZVV Sparta herstelde zich via deze overwinning voor de blamerende nederlaag van een week eerder tegen Gonemo/Redox en gaat met vertrouwen volgende week op bezoek bij FC Sedap, ditmaal weer voor de competitie. Op vrijdag 4 november wordt er dan om 21.00u gespeeld in sporthal De Wieken te Vaassen.