Flevozwemmers in actie voor Spieren voor Spieren.

31 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

NIJKERK/EINDHOVEN - Tijdens het ingaan van de wintertijd stond Eindhoven in het teken van de eerste Wintertijd Challenge van Stichting Spieren voor Spieren. Honderden hardlopers, zwemmers en schaatsers vestigden in sportgebied Genneper Parken tijdens het teruggaan van de klok onvoorstelbare records en wonnen hiermee tijd voor 20.000 Nederlandse kinderen met zieke spieren.

De deelnemers en sponsoren zamelden ruim 71.000 euro in voor Stichting Spieren voor Spieren. Dit deden zij door hun gezonde spieren in te zetten op het moment dat de zomertijd werd verzet naar de wintertijd. Er werd gelopen over een prachtig verlicht hardloopparcours. Voor de zwemmers en schaatsers waren het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion en IJssportcentrum Eindhoven locatie voor de te leveren prestaties.

Acht zwemmers van de Nijkerkse zwem- en waterpolovereniging Flevo lieten zich door dit evenement inspireren en zamelden een flink bedrag in voor dit goede doel. Er werd flink gezwommen in het imposante zwemstadion. Tot haar verassing ontving Rosanne van der Mast van Flevo uit handen van Louis van Gaal een prijs voor de snelste zwemster van het evenement. Zij zwom ruim 4 kilometer in een uur. Louis feliciteerde Rosanne met de afstand van 162 banen en vond dit een geweldige afstand. Hij deed wel lang over het omrekenen en Rosanne hielp hem hiermee: 4050 meter.

Het nieuwe sportieve evenement van Stichting Spieren voor Spieren krijgt een jaarlijks vervolg. Want er is veel geld nodig voor onderzoek. Doe volgend jaar ook mee! Kijk voor meer informatie op: www.spierenvoorspieren.nl.

advertentie
advertentie